Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da Terör Saldırısı

Ankara İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, terör saldırılarında müdahale yöntemlerinin farklı bir müdahale sistemi olduğunu belirterek, "Bu konuda 3 bölge amirimiz Amerika Birleşik Devletlerinde terör saldırılarına müdahale konusunda eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da Terör Saldırısı
Ankara İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, terör saldırılarında müdahale yöntemlerinin farklı bir müdahale sistemi olduğunu belirterek, "Bu konuda 3 bölge amirimiz Amerika Birleşik Devletlerinde terör saldırılarına müdahale konusunda eğitim aldı" dedi.
Ankara itfaiyesi ekiplerinin, Kızılay’da yaşanan bombalı terör saldırısının ardından 3 dakikada olay yerine ulaştığı, 17 araç 63 personelle, yanan araçların söndürülmesinde, yaraların kurtarılıp sağlık ekiplerine teslim edilmesinde yoğun bir çaba sarf ettiklerini bildirdi.
Sipahi, patlamanın ardından İtfaiye ekiplerini anında olay yerine sevk ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"İhbar bize saat 18.48’de geldi. Kurtuluş İstasyonundaki ekiplerimiz 18.51’de olay yerine ulaştı. Eş zamanlı olarak Merkez istasyonumuz ve Esat istasyonumuzdaki ekiple olayın hemen akabinde Kızılay’a vardı. Toplam 17 araç ve 63 personelimizle olaya müdahale ettik.
Olay yerine vardığımızda, bir belediye otobüsü ve 3 ticari araç yanar vaziyette idi. Bir halk otobüsü ve 5 otomobil kullanılamaz hale gelmişti. Bir taraftan arkadaşlarımız yangına müdahale ederken, diğer arkadaşlarımız sıcak bölgedeki yaralıları sağlık ekiplerinin bulunduğu bölgeye taşıdı. Ayrıca ekiplerimiz polis ekiplerine çevre düzeninin oluşturulması konusunda yardımcı oldu. Daha sonra da savcının olay yerindeki incelemesini tamamlamasıyla terör saldırısında hayatını kaybedenlerinde taşınmasına yardım edildi.”
Ankara itfaiyesinin terör saldırıları konusunda da eğitim aldığını anlatan Celil Sipahi, sözlerine şöyle devam etti:
“Terör saldırılarına müdahale yöntemi tabii ki biraz farklı, uzmanlık istiyor. Bu konuda 3 bölge amirimiz Amerika Birleşik Devletlerinde terör saldırılarına müdahale konusunda eğitim aldı. Onlar, diğer personelimize bu konudaki tecrübelerini teorik ve pratik olarak aktarıyor. Biz de bu konuda gerek aldığımız eğitimle gerek yaşadığımız olaylarla ne şekilde müdahale edileceği konusunda bilgi ve tecrübe ediniyoruz. İlk düşündüğümüz olay yerinde sıcak bölgede veya araç içinde sıkışan yaralı varsa onları sağlıklı şekilde, sağlık ekiplerine teslim etmek. Yangın durumu varsa ona müdahale edilmesi. Daha sonra da insan gücü olarak bölgede yapılan faaliyetlere destek sağlanması yönünde hareket ediyoruz.”
“İHBARI BEKLEMEDEN HAREKETE GEÇTİK”
Ankara İtfaiyesi Kurtuluş Grup Amiri Mustafa Özer de, Kızılay yönünden gelen patlama sesini duyduklarını belirterek "İhbar gelmeden hemen harekete geçerek 5 araç 12 personelle yola koyulduk. Patlama ile ilgili bilgiyi yolda aldık. 3 dakikada olay yerine ulaştık. Tablo gerçekten korkunçtu. Biri belediye otobüsü, yanan 4 aracın etkisiyle oluşan sıcak alanda yaşam mücadelesi veren yaralılarla karşılaştık. İlk olarak sıcak alandaki yaralıları sedyeler ile uygun koşullarda 112 Acil Yardım ekiplerine ulaştırdık, bir yandan da yanan araçları söndürdük” dedi.
YARALI OĞLUYLA HASTANEDE BULUŞTU
Ankara İtfaiyesi 2. Bölge Amiri Nevzat Kaleli ise Ankara İtfaiyesinin her zaman olduğu gibi Kızılay’da terör saldırısına uğrayan vatandaşların imdadına koştuğunu vurguladı.
Kaleli, olay yerine müdahale esnasında görevdeki bir arkadaşlarının durumunu şöyle anlattı:
“İtfaiye olarak; 17 araç, 63 personelle Kızılay’da görev yaparken, müdahalede bulunan araç şoförü arkadaşımız Erhan Görgülü’nün oğlu 16 yaşındaki Yusuf Can Görgülü de yaralılar arasında idi. Arkadaşımız yoğun kurtarma çalışmasının ardından oğlunu ancak numune hastanesinde görebildi.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.