Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da 10 Ekim’deki patlamada ölenler anıldı

10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı.CHP İl Teşkilatı, Kurban Bayramı dolayısıyla terör saldırısında ölenlerin mezarlarını ziyaret etti. Partililer,...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da 10 Ekim’deki patlamada ölenler anıldı
10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı.
CHP İl Teşkilatı, Kurban Bayramı dolayısıyla terör saldırısında ölenlerin mezarlarını ziyaret etti. Partililer, mezarlara karanfil bırakarak, dua etti. Ailelerin acılarını paylaşan ve ölenlerin mezarlarına karanfil bırakan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “IŞİD’le mücadele edeceksen, bu mücadele önce Türkiye’den başlar” ifadelerini kullandı.
Ölenlerin anılarını yaşatacaklarını ve seslendirmeye çalıştıkları barış, kardeşlik ve dostluğu kendilerinin seslendireceğini dile getiren Ağbaba, “Onlarsız geçen bir bayram daha. Onların hepsi ayrı ayrı bir barış güverciniydi. Maalesef bu bölgeye yerleşmiş katil sürüsü tarafından katledildiler. Biz, onların anılarını yaşatacağız ve katillerinin izlerini sürmeye devam edeceğiz. Onların seslendirmeye çalıştıkları barış, kardeşlik, dostluktu. Biz, onların adına bu sesleri duyurmaya devam edeceğiz. Onlar artık bütün Cumhuriyet Halk Partililerin, Malatyalıların evladı. Bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Ağbaba, terör örgütü IŞİD’le mücadeleye Türkiye’den başlanması gerektiğini ifade ederek, “Mutlaka bu mücadele sürmelidir. O çete sadece bizim değil, bütün insanlığın düşmanıdır. Masum gençleri katleden, düğüne bomba atan, İstanbul’da, Ankara’da birçok yerde katliam yapan bu katil sürüsüne karşı Türkiye’nin topyekun mücadele etmesi gerekiyor” dedi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da, saldırıda hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını belirterek, “10 Ekim 2015’te barış için Ankara’ya gitmiş olan bizimde gençlik kollarından arkadaşlarımızı kaybettiğimiz bir katliam yaşamıştık. Katliamın üzerinden 11 ay geçti, tekrar mezarlarının başındayız ve onları saygıyla anıyoruz. Onların bizlerle verdiği mücadeleyi unutmayacağız. Onların adına bu ülkeye barışın gelmesi adına her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.