Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı hizmete açılıyor

Türkiye ve Avrupa’nın en prestijli eseri olan Ankara YGT Garı inşaatı tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete giriyor.Avrupa ve Türkiye’nin en prestijli garının açılışına...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ve Avrupa’nın en prestijli eseri olan Ankara YGT Garı inşaatı tamamlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete giriyor.
Avrupa ve Türkiye’nin en prestijli garının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan ile çok sayıda bakan ve milletvekili ile vatandaşlar katıldı.
Türkiye ve Avrupa’nın en prestijli garı
TCDD tarafından İlk defa Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan ve 19 yıl 7 ay sonra TCDD’ye devredilecek olan Ankara YHT Garı, Ankaray, Başkentray ve Keçiören metrosuna bağlantılı olacak şekilde planlandı. Günlük 50 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasite yapılan garda 3 adet peron, 6 adet demiryolu hattı bulunuyor ve 194 bin 460 metrekare kapalı alan ile bodrum ve zemin katlar dahil 8 kattan oluşuyor. Ulaşım hizmetlerine yönelik birimlerin yanı sıra bin 850’si kapalı, 60’ı açık olmak üzere toplam bin 910 araçlık otopark hizmetinin verildiği garda ticari alanlar, cafe-restoran, iş ofisleri, çok maksatlı salonlar, mescit, ilk yardım ve güvenlik birimleri ile otel gibi sosyal ve kültürel donatılar da bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.