Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Valiliği’nden LYS Tedbirleri

Ankara Valiliği, LYS’ye katılacak öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan,...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Valiliği, LYS’ye katılacak öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlüklerinin hizmet vermek üzere açık tutulacağını belirterek, her kademedeki personelin ve vatandaşların öğrencilere sakin ve güvenli sınav ortamlarının temin edilmesi bakımından hassasiyet göstermelerinin önemli olduğunu bildirdi.
Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) 18-19 Haziran/25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacağı belirtilerek, LYS’de sakin ve güvenli ortamların oluşturulmasıyla gençlerin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere tedbirler alındığı bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Sınavların yapılacağı mahallerin bahçelerine ve çevrelerine sınav günleri hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir. Belediye başkanlıklarınca sınav merkezlerine gitmek için kullanılan güzergâhlarda toplu taşıma seferleri herhangi bir aksaklığa meydan vermeden sürdürülecektir. Sınav yerlerinin hazırlanması İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sağlık tedbirlerinin alınması ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından planlanacaktır. LYS’ye katılacak olan öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 18-19 Haziran/25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere açık tutulacaktır. 18-19 Haziran/25-26 Haziran 2016 tarihlerinde sınavların yapılacağı mahaller ve çevrelerinde gerekli emniyet tedbirleri polis ve jandarma tarafından planlanacaktır. Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınavlar nedeniyle her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın sevgili öğrencilerimize sakin ve güvenli sınav ortamlarının temin edilmesi bakımından hassasiyet göstermeleri adayların başarısı açısından fevkalade önemlidir. Bu vesile ile sınava girecek tüm gençlerimize Ankara Valiliği olarak başarılar diler, gösterecekleri hassasiyet için değerli Ankaralılara teşekkür ederiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.