Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Kulübü Derneği Geleneksel İftar Programı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü’ Derneği’nin düzenlediği iftar programında, “Ülkemiz kötü günlerden geçiyor, acı günler yaşıyoruz, ülkemizin bir tarafında savaş var ama yılmıyoruz, korkmuyoruz, yüce Allah’a...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 23:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü’ Derneği’nin düzenlediği iftar programında, “Ülkemiz kötü günlerden geçiyor, acı günler yaşıyoruz, ülkemizin bir tarafında savaş var ama yılmıyoruz, korkmuyoruz, yüce Allah’a Ramazan’da dua ediyoruz. Ülkemizi de böldürmeyeceğiz, Cumhuriyeti de yıktırmayacağız” dedi.
Ankara Kulübü Derneği’nin her Ramazan ayının 6. günü düzenlediği geleneksel iftar programı, Ankara Konağı’nda gerçekleştirildi. İftara MHP Milletvekili İbrahim Çiftçi, CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Anıtkabir eski Komutanı Muzaffer Taytak, Ankara Gücü taraftar grubu Gecekondu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
“ÜLKEMİZİ DE BÖLDÜRMEYECEĞİZ, CUMHURİYETİ DE YIKTIRMAYACAĞIZ”
İftardan sonra konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ülkemiz kötü günlerden geçiyor, acı günler yaşıyoruz, ülkemizin bir tarafında savaş var ama yılmıyoruz, korkmuyoruz, yüce Allah’a Ramazan’da dua ediyoruz. Ülkemizi de böldürmeyeceğiz, Cumhuriyeti de yıktırmayacağız. Bizim yeni reçetelere ihtiyacımız yok, reçeteyi bize Mustafa Kemal Atatürk verdi. Kurduğu demokratik, laik Cumhuriyetin değerleri bizim reçetemizdir. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, bu ülkede kardeşçe yaşayacağız” diye konuştu.
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan ise yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:
“Ramazan kardeşlik ayıdır ama bugün şöyle bir etrafımıza bakıyoruz, İslam dünyasına bakıyoruz, Ortadoğu’ya bakıyoruz. Müslümanlar birbirini katlediyor, Müslümanların kellelerinden dağlar oluşturuluyor, Müslüman kanlarından göller oluşturuluyor. Maalesef Ramazan’ın ruhuna aykırı, barış ve kardeşlikten uzak bir görüntü bu. Umuyoruz ki oradaki kan gölleri ülkemize de sıçramasın."
Davetlilerden, şehitler, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dua etmelerini isteyen Özaslan, "Başta Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşları, dava arkadaşları ve bizim Ankaralı atalarımız, milli mücadelede büyük öndere etten duvar örmüş, onunla kader birliği yapmış, bu derneğin kurucularının bu mücadelede çok büyük payı var. Ramazan boyunca özellikle dualarımızdan büyük önderi, arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi eksik etmeyelim diyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seymenler, sahnede Ankara Havası eşliğinde oynadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.