Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Kalkınma Ajansı güçlü kooperatifler için çalışmalarına devam ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı, kırsalın kalkınması ve dezavantajlı grupların ekonomiye katılımı açısından büyük önem taşıyan kooperatiflerin güçlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.2016 yılı Eylül ayında başlayan ve Ulusal Ajans...

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Kalkınma Ajansı güçlü kooperatifler için çalışmalarına devam ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı, kırsalın kalkınması ve dezavantajlı grupların ekonomiye katılımı açısından büyük önem taşıyan kooperatiflerin güçlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.

2016 yılı Eylül ayında başlayan ve Ulusal Ajans tarafından hibe desteği verilen Güçlü Eğiticiler Güçlü Kooperatifler Projesi’yle birlikte Ajansın kooperatifçilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalar da ivme kazandı. Proje kapsamında sağlanan hibe ve Ajansın kaynakları ile kooperatiflere yönelik kapasite geliştirme eğitimleri ve eğitici eğitimleri veriliyor. Proje kapsamında aynı zamanda Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV), Legacoop Puglia ve Cooperative College ortaklığında kooperatiflerin ihtiyaçlarına uygun bir eğitim programı hazırlanıyor. Bununla birlikte Ankara Ticaret İl Müdürlüğü, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Beypazarı Kaymakamlığı ve Nallıhan Kaymakamlığının da ortak olduğu proje kapsamında Ankara’da kooperatifçilik alanında iyi uygulama örneği teşkil eden kooperatiflerin kısa filmleri çekiliyor.

Eğitimlerin devamında kooperatifleri üretim, satış ve pazarlama alanlarında rekabet edebilir hale getirmeyi amaçlayan mentorluk programı, Polatlı Anadolu Bacıları Kooperatifi ile başladı. Programa devam eden kooperatif, satış ve pazarlama stratejilerinde iyileşmeye giderek, satış kanallarını ve siparişlerini arttırdı. Mentorluk programı kapsamında kooperatifin üretim sisteminin modernleştirilmesi amacıyla çalışmalara devam ediliyor. Kooperatiflerin finansmana erişimini kolaylaştırmak adına kooperatiflerin Ajans mali destek programlarına başvuruları teşvik ediliyor. Aynı zamanda kooperatiflerin kendi aralarında ve özel sektörle işbirliğini kolaylaştırmak amacıyla kamu, sivil toplum ve özel sektörden paydaşları bir araya getiren toplantılar düzenleniyor. Bu kapsamda Ankara’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri, Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) üyesi girişimci kadınlar ile Ajans ev sahipliğinde bir araya geldi. Kooperatiflerin ihtiyaçlarının ve sorunlarının tartışıldığı etkinlikte, ANGİKAD üyesi girişimci kadınlar da çözüm ve işbirliği önerilerini paylaştılar.

Ajans, aynı zamanda Ankara’da faaliyet gösteren kooperatiflerin ürünlerini tanıtmak ve satış kanallarını artırmak amacıyla fuar katılımlarını da destekliyor. ATO Congressium’da 7-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda Ankara kooperatifleri Ankara Kalkınma Ajansı standında bir araya geldi. Kooperatiflerin ürünlerini ve hizmetlerini tanıtma imkanı bulduğu standı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de ziyaret ederek kooperatiflerle ilgili bilgi aldı. 2017 YÖREX Fuarı’na Ajans çatısı altında katılım sağlayan kooperatifler, EMITT Fuarı’na da davet edildi. Mevcut kooperatifleri güçlendirmenin yanı sıra Ankara’da kooperatif iş modeliyle kurulan işletme sayısını artırmak amacıyla Ajans tarafından özellikle gençlere yönelik bilgilendirme günleri düzenlenmesi planlanıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara‘nın güçlü bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu, bu ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini, bu bakımdan da kooperatiflerin çok önemli olduğunu ifade etti. Mevcut kooperatiflerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara devam edildiğini belirten Şayık, kooperatifçiliğin yaygınlaşmasının gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların istihdamının artması için de bir fırsat olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.