Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Garı’ndaki Patlamanın 6. Ayında Olaylı ‘Tiyatro’ Gösterili Anma

Emek ve Demokrasi Gücü üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, 10 Ekim 2015 tarihinde saat 10.04’te Ankara Garı’nda düzenlenen mitingde yaşanan patlamada hayatını kaybeden 101 kişiyi Antalya’da tiyatro gösterisiyle andı. Tiyatro oyunu bittikten...

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emek ve Demokrasi Gücü üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, 10 Ekim 2015 tarihinde saat 10.04’te Ankara Garı’nda düzenlenen mitingde yaşanan patlamada hayatını kaybeden 101 kişiyi Antalya’da tiyatro gösterisiyle andı. Tiyatro oyunu bittikten sonra alanda bulunan karşıt görüşlü birkaç kişinin sözlü sataşmada bulunmasının ardından arbede yaşandı. İki grup arasında yaşanan arbede, polis ekiplerince engellendi.
Kazım Özalp Caddesi’nde bulunan Attalos heykeli önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik Emek ve Demokrasi Gücü’ne bağlı grup üyeleri, 10 Ekim 2015 tarihinde saat 10.04’te Ankara Garı’nda yaşanan patlama olayında hayatını kaybeden 101 kişiyi 6. ayında andı. Grup üyeleri basın açıklamasının ardından tiyatro oyunuyla patlamayı canlandırdı.
Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, “10 Ekim’de Ankara’ya Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış, demokrasi diye haykırmak için, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların sesini duyurmak için, her türlü baskı, şiddet ve zorbalığa karşı özgürlük ve demokrasiyi savunmak ve çatışmadan, ölümden medet umanlara dur demek için gitmiştik. Mitingimiz gayet barışçıldı. Orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, flamalarımız ve coşkumuz vardı. Türkiye’nin göbeğinde Ankara Garı önünde binlerce polisin gözü önünde bombalarını patlattılar. 101 canımız aramızdan aldılar. Canımızdan can gitti. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimiz kaybettik. Katliamın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen en ufak bir ilerleme kaydedilemedi. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. 10 Ekim olayı aydınlatılamadığı gibi ülkemizde ardı ardına patlamalar meydana geldi. Bu olaylar kimden gelirse gelsin sivil halkı hedef alan saldırılar insanlık suçudur. Bu tür saldırıları yapanları lanetliyoruz” dedi.
“TİYATRO OYUNUYLA ANDILAR”
Basın açıklamasının ardından eylemciler senaryosunu yazdıkları ve Ankara Garı’nda meydana gelen patlamanın ardından yaşananları konu alan tiyatro oyununu sergiledi. Oyun, Ankara Gar alanına gelen kişilerin ilk olarak birbirlerine sarılması, halay çekmesi ile başladı. Oyun daha sonra patlamanın ardından yaşananları konu aldı. Oyunda eylemciler patlamada yaralanan arkadaşlarına yardım ederken, yakınlarını arayan kişiler de tiyatro oyununda yer aldı. Eyleme katılan doktorların da yaralılara yardım ettiği tiyatro oyununu izleyen vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.
TİYATRO OYUNUNUN ARDINDAN ARBEDE
Tiyatro oyunu bittikten sonra alanda bulunan karşıt görüşlü birkaç kişinin sözlü sataşmada bulunmasının ardından arbede yaşandı. İki grup arasında kısa süreli arbede yaşanırken, olayın büyümesini polis ekipleri engelledi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.