Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anız Yangınlarına Kamu Spotlu Uyarı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çekilen kamu spotu kısa filmiyle anız yangınlarına dikkat çekildi.Sıcaklığın yaz aylarında yaklaşık 35 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da anız yangınları sık sık baş gösteriyor. Yayınlanan...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çekilen kamu spotu kısa filmiyle anız yangınlarına dikkat çekildi.
Sıcaklığın yaz aylarında yaklaşık 35 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da anız yangınları sık sık baş gösteriyor. Yayınlanan kısa film ile anız yangınlarının çok sayıda canlının hayatına son verdiği anlatılarak, toprağın gelecek nesiller için kullanılamaz hale geldiği aktarılıyor.
Türkiye’de buğday üretiminin yüzde 8’i, mercimek üretiminin yüzde 36’sı ve arpa üretiminin yüzde 11’ini karşılayan Şanlıurfa’da, anız yakmanın önüne geçmek için hazırlatılan kamu spotunda vurgular ve mesajlar dikkat çekti. Çevreciler ve kent kaygısı güdenler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden, tarım arazilerinin betonlaşmasının önüne geçmek için de bir kamu spotu hazırlamasını istedi.
Çiftçilerin ikinci ürün için masraftan kaçmanın yolunu anız yakmakta aramasının bedeli topraktaki mikro organizmaların yüzde 80’nin zarar görmesine neden olduğu aktarılan kısa film büyük beğeni alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.