Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anız yangınları itfaiyecileri bıktırdı

Sakarya’da itfaiye ekipleri, mısır hasadının başlamasıyla birlikte yasak olmasına rağmen her gün farklı bölgelerde yakılan yüzlerce anız yangınına müdahale ediyor.Mısır hasadının başlamasıyla birlikte Sakarya’da tarlalardan yükselen...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya’da itfaiye ekipleri, mısır hasadının başlamasıyla birlikte yasak olmasına rağmen her gün farklı bölgelerde yakılan yüzlerce anız yangınına müdahale ediyor.
Mısır hasadının başlamasıyla birlikte Sakarya’da tarlalardan yükselen dumanlar gökyüzünü kaplıyor. Yasak olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar, yapılan uyarıları dikkate almayarak anız yakmayı sürdürüyor. Bilinçli olarak yakılan anızlar, hava ve toprağa verdiği zararın yanında bir de itfaiye ekiplerini gereksiz yere meşgul ediyor.
Sakarya’daki 600 köyün neredeyse hepsinde çiftçilerin anızları temizlemek için bu yola başvurduğunu belirten Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Ayancı, “Biz çiftçilerimize yakmak yerine sökülmesi gerektiğini söylüyoruz. Ancak vatandaşlarımız uyarılarımıza kulak asmıyor. Hala daha anız yangınları devam ediyor. Ekiplerimiz bu yıl içerisinde bin 561 anız yangınına müdahalede bulundu. Bu ekonomik anlamda ülkemize, şehrimize büyük zararlar vermekte” dedi.
Ayancı, bilinçli bir şekilde yakılan anızların itfaiyecileri gereksiz yere meşgul ettiğini ve çevredeki diğer hububat arazilerine zarar verdiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.