Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anguslar firar etti

Van’ın Çatak ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 4 çiftçiye verilen 24 Angus cinsi inek dağlık alana kaçarak kayboldu.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl içerisinde başlatılan ve 3 yıl sürecek Genç Çiftçi...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anguslar firar etti
Van’ın Çatak ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 4 çiftçiye verilen 24 Angus cinsi inek dağlık alana kaçarak kayboldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl içerisinde başlatılan ve 3 yıl sürecek Genç Çiftçi Projesi kapsamında, Çatak’ta 4 çiftçinin başvurusu kabul edildi. Proje kapsamında Uruguay’dan getirtilen besi hayvanı 24 Angus, Çılga Mahallesi Karadana mezrasında 2 gün önce çiftçilere teslim edildi. Kamyondan güçlükle indirilen ve bir arada tutulan 24 hayvana yem ve su verildi. Bir süre burada bekleyen 24 Angus, bir anda Karadana bölgesindeki dağlık alana doğru kaçmaya başladı. Çiftçilerin şaşkın bakışları arasında hızla uzaklaşan hayvanlar, karla kaplı dağlık alanda gözden kayboldu.
Ne yapacaklarını şaşıran çiftçiler ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, izleri takip ederek 6 hayvanı yakalamayı başardı. Kaybolan 18 Angus ise mahalleli ve müdürlük ekipleri tarafından aranıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.