Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anatolia Aero Design Ekibi Ödüllerine Kavuştu

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan insansız hava aracı tasarımı ekibi “Anatolia Aero Design” tarafından üretilen “Atlas” sayesinde hak edilen ödüller,...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anatolia Aero Design Ekibi Ödüllerine Kavuştu
Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan insansız hava aracı tasarımı ekibi “Anatolia Aero Design” tarafından üretilen “Atlas” sayesinde hak edilen ödüller, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mustafa Öç Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Fakülte Dekanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Semra Kurama, Anatolia Aero Design ekibinin danışman öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Karakoç, takım üyeleri ve öğrenciler katıldı.
“HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR”
Ödül töreni öncesi konuşma yapan Rektör Gündoğan, hiçbir başarının tesadüf olmadığına dikkat çekti. 2011 yılından beri hocaların ve öğrencilerin büyük bir emek sarf ettiklerini aktaran Gündoğan, “Tabi ki başarı önemli. Hiçbir başarı tesadüf değildir, bu başarı da tesadüf değildir. 2011 yılından beri öğrencilerimiz ve hocalarımız büyük bir emek sarf ediyor. Tabii ki biz, üniversite yönetimi olarak, bundan öncekilerde de olduğu gibi takımlarımızı, öğrencilerimizi özellikle öğrencilerimizin katılmış olduğu tüm etkinlikleri destekliyoruz, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bu sonuçlar da bize gösteriyor ki, ‘bu desteklerimiz hiçbir zaman karşılıksız kalmıyor’. Burada derece almak önemli değil, buna biz çok fazla önem vermiyoruz. Önemli olan öğrencilerimizin öğrencilik yıllarında ortak çalışmaya imza atmaları, birbirleriyle etkileşim halinde olmaları, bir şey üretmeleri, kendilerine güven duymaları ve kendilerini yetiştirmeleri. Bunlar olunca zaten başarı kendiliğinden geliyor” dedi.
“İNŞALLAH HAYATLARINDA DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR”
Takıma ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerini de ileten Rektör Naci Gündoğan, “Ben, başta Hikmet Karagöç hocamız olmak üzere, sayın dekanımız olmak üzere ve takıma katkı sunan, destek veren tüm hocalarımız ve teknik personelimiz olmak üzere tebrik ediyorum. Tabii ki burada en büyük tebriğim de sevgili öğrencilerimize. İnşallah hayatlarında bundan çok daha büyük başarılara imza atacaklar” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından, takım kaptanı Gürol Top tarafından katılımcılara sunum gösterisi izlettirildi. Atlas’ın özelliklerinden ve yapım aşamasından kesitler sunan sunum, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Kaptan Gürol Top sunumdan sonra, 23 Nisan tarihinde düzenlenen yarışmadan aldıkları dereceleri, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bütün çocuklara armağan ettiklerini de söyledi. Sunum gösterisinin ardında Rektör Gündoğan tarafından takıma ödülleri ve madalyaları teslim edildi.
ATLAS’IN ALDIĞI ÖDÜLLER
Atlas, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) California eyaletinde düzenlenen, Society of Automotive Engineers’in (SAE) ev sahipliği yaptığı ve 75 takımın katıldığı, uluslararası yarışmadan 3 farklı ödülle dönmüştü. "En Yüksek Taşıma Oranı Ödülü"nde, 1’inciliği elde eden “Atlas”, "En Yüksek Yük Ödülü"nde 2’nci, "Genel Sıralama"da ise 3’üncü olmuştu.
ATLAS’IN ÖZELLİKLERİ
Mikro sınıfı insansız hava araçlarından istenen; elden atılabilme, gövde üstüne iniş, modülarite gibi özelliklere sahip “Atlas” insansız hava aracı, 40 santimetre uzunluğunda ve 15 santimetre çapında özel tasarım taşıma çantasında tek kişi tarafından kolaylıkla taşınabiliyor. “Atlas”, kendi ağırlığının 3 katından daha fazla faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olmasıyla öne çıkıyor.
ANATOLİA AERO DESİGN TAKIMININ ÖNCEKİ BAŞARILARI
Önceki senelerde de yurt dışı ve yurt içi insansız hava aracı tasarımı yarışmalarına katılan Anatolia Aero Design Takımı, 2015’te Türk Hava Kuvvetleri’nin düzenlediği uluslararası “Future Flight Design (Geleceğin Hava Aracı Tasarımı)" yarışmasında ikincilik elde ederek podyumda yer alan tek Türk takımı olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.