Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Yayıncılar Derneği’nden Batı Dünyasına Ve Batı Medyasına Kınama

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Başkanı Sinan Burhan, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Batı dünyasının çifte standardını, Batı medyasının tutarsız ve gerekçesiz haber ve yorumlarını yaptığı yazılı açıklama...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Başkanı Sinan Burhan, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Batı dünyasının çifte standardını, Batı medyasının tutarsız ve gerekçesiz haber ve yorumlarını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.
AYD Başkanı Burhan, yaptığı yazılı açıklama ile Batı dünyası ve Batı medyasını kınadı. Burhan, “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu’nun terör örgütü propagandası yapmak iddiasıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmasına Batı dünyası tepki göstermiş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti aleyhine bir organizasyonun içine girildiğinde, Batı medyası anında orada bitiyor. Türkiye aleyhtarı, uluslararası alanda karalama kampanyası manşetlere yansıyor. Açıklama üstüne açıklama yapılıyor” ifadelerini kullandı.
“ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE ÇOCUK, KADIN, YAŞLI DEMEDEN SİVİLLERİ KATLEDEN TERÖRE KARŞI HİÇ İNSAN HAKLARINDAN BAHSETTİNİZ Mİ?”
“Freedom House Başkan Yardımcısı Daniel Calingaert bir açıklama yapmış; ’Gazeteci ve insan hakları savunucuları’ diye başladığı cümlesinde hadsizce Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına laf atıyor” diyen Burhan açıklamasına şöyle devam etti:
“Ankara’nın göbeğinde çocuk, kadın, yaşlı demeden sivilleri katleden teröre karşı hiç insan haklarından bahsettiniz mi? Paris saldırısını gerçekleştiren terör örgütlerine birileri çıkıp ‘bunlar özgürlük mücadelesi veriyor, haklarını arıyorlar’ dese, ne dersiniz? Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Medya Özgürlüğü Temsilcisi Mijatoviç de tutuklanan kişilerin meslektaşları ile dayanışma gösterdiğini iddia ederek, dehşete kapıldığını ifade ediyor. Terör örgütleri tarafından İstanbul’da katledilen çocukları, kadınları, görünce hiç dehşete kapıldınız mı? Teröre karşı dayanışma çağrısı yaptınız mı? Belçika’da gerçekleşen hain terör saldırısı sonrası birileri çıkıp gözaltına alınanlar ile ilgili ‘bunlar gazeteci basın özgürlüğü ayaklar altında, insan hakları nerede’ dese ne dersiniz?”
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’in, “İnsan hakları savunucularının Türkiye’de tutuklanması ile dehşete düştüm, bu durumu yetkililere ileteceğim” ifadelerine de tepki gösteren Burhan, şunları kaydetti:
“Bir terör saldırısı… Canlı bombalar art arda patlatılmış, çoluk çocuk demeden siviller katledilmiş. Neredeydi insan hakları savunucuları? Sizler o zaman neden yetkililerinize terör katliam yaptı açıklaması yapmadınız. Batı’da teröre yataklık edene terör faaliyetlerinde bulunanlara, basın özgürlüğü ve insan hakları gereği dokunulmuyor mu? Bu insan hakları ve özgürlük anlayışı Batı’ya uğramıyor mu? Avrupalı gazetecilerin Türkiye’den başka işi yok mu? Özel görevlendirilmiş algı operatörleri mi?”
Batı ülkelerinin dergi, gazete ve televizyonlarında Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef alındığını savunan Burhan, “Dergilerinde, gazetelerinde ve televizyonlarında ülkemiz ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı çıkan haberlere bakıldığında özellikle, bilinçli bir şekilde Türkiye’ye dönük yapılan girişimler ortaya çıkmaktadır. İçeriden ve dışarıdan 7 düveli ve terör örgütleri ile bu ülkeye ve bu ülke vatandaşına, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na diz çöktüremeyeceksiniz. Bizim aklımızla alay etmeyin. Bazı isimlerin zaman zaman ortaya çıkarak sembol olaylar ve sembol isimler üzerinden Türkiye’ye karşı karalama kampanyaları yapmalarına, ülkenin Cumhurbaşkanı’na karşı oluşturulmak istenen itibarsızlaştırma girişimlerine, toplumun belli bir kesimine karşı yapılan ağırlaştırılmış mahalle baskılarına Türkiye’ye diz çöktürme girişimlerine asla müsaade edilmeyecektir. Batı’nın bu çifte standardını ve fütursuzca yapılan yorumları ve girişimleri kınıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.