Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Yayıncılar Derneği İftar Programı

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği iftar programında, “Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı” organizasyonunun tanıtımı yapıldı.Anadolu Yayıncılar Derneği, Çukurambar Mado’da iftar programı düzenledi. Çok sayıda...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği iftar programında, “Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı” organizasyonunun tanıtımı yapıldı.
Anadolu Yayıncılar Derneği, Çukurambar Mado’da iftar programı düzenledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı iftarın ardından konuşma yapan Dernek Başkanı Sinan Burhan, “14 Temmuz tarihinde Konya’da başlayacak olan organizasyonumuza 250 gazeteci katılacaktır. Bu gazetecilerin 60 tanesi yurtdışından gelecek, diğerleri ise yerel ve ulusal gazete, televizyon, radyo temsilcileri olacaktır. Bu yıl Konya Uluslararası İslam Ülkeleri Başkentleri Turizm Başkenti olarak kabul edilmiştir. Bu vesileyle Konya’nın tarihi güzelliklerini, yerli ve yabancı medyaya göstereceğiz. Ayrıca Karamanoğlu Mehmet Bey Türk dilinin savunucusudur. Türk dilinin değeri olan Karaman’ı da yerli ve yabancı medyaya tanıtacağız. Bu programımızın açılışına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve üst düzey yöneticiler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı, Basın Yayın Enformasyon Genel Başkanı, Basın İlan Kurumu Başkanı ve yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşu temsilcileri gelecektir” diye konuştu.
Türk medya mensuplarını, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı karşısında kenetlenmeye davet eden Burhan, “Yabancı basın mensuplarına Türkiye’yi tanıma imkanı vereceğiz. Dün İstanbul’da bir terör saldırısı oldu. Dünyanın dört bir yanında terör saldırıları oluyor. Buradan basın mensuplarına bir sorumluluk çağrısı yapıyoruz. Bu ülke bizim, gidecek başka bir ülkemiz yok. Nasıl Fransız basın mensupları Fransa saldırılarında kenetlenmişse, nasıl Belçika basın mensupları Belçika saldırısında kenetlenmişse, bizim de medya olarak hükümete, devlete ve millete sahip çıkmamız gerekir. Bunun siyaset yapmakla bir ilgisi yok. Gerek sosyal medyada, gerek diğer televizyonlarda, gazetelerde sırf hükümeti eleştirmek adına, Cumhurbaşkanını eleştirmek adına olumsuz yayınlar yapılıyor. Biz bu yayınları kınıyoruz ve sorumluluğa davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.