Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ödül

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bilgi sistemlerine yaptıkları katkılardan dolayı layık görülen ödülü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı.Anadolu Üniversitesi, bilgi sistemleriyle ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ödül
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bilgi sistemlerine yaptıkları katkılardan dolayı layık görülen ödülü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı.
Anadolu Üniversitesi, bilgi sistemleriyle ilgili çalışmalarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende “Coğrafi Bilgi Sistemleri ve teknoloji ile ilgili önlisans, e-sertifika ve uzaktan eğitim konularındaki çalışmaları ve katkılarından dolayı” verilen ödülü, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı.
Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü’nde yapılan ödül töreninin ardından Anadolu
Üniversitesi’nin stantına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte gelen Bakan Özhaseki, stantta bulunan kitapları inceleyerek, Rektör Prof. Dr. Gündoğan’dan bilgi aldı. Gündoğan, Türkiye’de bu alanda çalışan birçok üniversitenin olduğunu ve bu anlamda ödüle layık görülmelerinin önemli olduğunu ifade etti.
“Bu alanda ciddi bir Türkçe materyal eksikliği var”
Uzun yıllardır coğrafi bilgi sistemleri üzerine çalışan bir Üniversite olduklarını ifade eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bu konuda Yer ve Uzay Bilimleri Enstitümüz aracılığıyla lisansüstü eğitim de yapıyoruz. Fakat aynı zamanda Açık Öğretim Fakültemiz aracılığıyla da coğrafi bilgi sistemleri konusunda bir ön lisans programımız var. Tabi yıllardır bu alanda gerçekten bir eğitim ve ders materyali boşluğu vardı. Biz bunu gördük ve Açık Öğretim Fakültemiz aracılığıyla da bir program açtık. Bu programa çok ciddi bir talep var, bu sene coğrafi bilgi sitemleri programımıza bin öğrencimiz kayıt oldu. Lisansüstü programımıza da ciddi bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu alanda ciddi bir Türkçe materyal eksikliği var” dedi.
“Geçen yıl da ödüle layık görülmüştük”
Eğitim adına önemli çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Gündoğan, “Türkiye’de bu alanın önde gelen öğretim üyelerine, Açık Öğretim kitaplarının yazarlığını ve editörlüğünü verdik. Bu alanda Anadolu Üniversitesi olarak ciddi bir yayınımız var. Geçen yıl da coğrafi bilgi sistemleri alanına verdiğimiz katkıdan dolayı yine ödül almıştık. Bu yıl ise coğrafi bilgi teknolojileri alanında yaptığımız yeniliklerden dolayı yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız bizi en iyi eğitim veren kurum olarak ödüle layık gördüler, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız coğrafi bilgi teknolojileri alanında bir proje geliştirdiler. Türkiye’de bu alanda çalışan pek çok üniversite var. Tabi bu ödüle bizim layık görülmemiz bizim için övünç meselesi” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.