Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirecek

Anadolu Üniversitesi ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) protokolü imzalanacak.9 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te Anadolu Üniversitesi Senato Odası’nda, Savunma Sanayii...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) protokolü imzalanacak.
9 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te Anadolu Üniversitesi Senato Odası’nda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile imzalayacağı protokolle, Savunma Sanayii’ne AR-GE elemanı yetiştirecek. AÜ Yunus Emre Kampüsü’nde düzenlenecek törenle, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Anadolu Üniversitesi, Alp Havacılık, ASELSAN, ASPİLSAN, Coşkunöz, Hisarlar, HAVELSAN, ROKETSAN, Savronik, TAI ve TEI mutabakat metnini imzalayacak.
Protokol çerçevesinde, Anadolu Üniversitesi, savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde yapılan lisansüstü tezler, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik yapılandırılacak ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilecek. Lisansüstü eğitim alacak olan öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilecek.
Törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi’nin yanı sıra protokolü imzalayacak firmaların üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin katılacağı belirtiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.