Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Üniversitesi Öğrencisinin Tasarım Ödülleri

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Saner Öztürkler, “Wave” isimli tasarımıyla “11. Ambalaj Tasarım Ulusal Öğrenci Yarışması”nda kazandığı birincilik dolayısıyla katılmaya hak kazandığı...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi Öğrencisinin Tasarım Ödülleri
Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Saner Öztürkler, “Wave” isimli tasarımıyla “11. Ambalaj Tasarım Ulusal Öğrenci Yarışması”nda kazandığı birincilik dolayısıyla katılmaya hak kazandığı uluslararası yarışmadan da ödülle döndü.
Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Öztürkler, Ekim 2015’te Ambalaj Sanayicileri Derneği ve Reed TÜYAP iş birliği ile İstanbul’da düzenlenen “11. Ambalaj Tasarım lusal Öğrenci Yarışması”nda birinciliğe layık görülmüş, bu başarısından dolayı Dünya Ambalaj Örgütü tarafından gerçekleştirilen “Worldstar Student 2015 Öğrenci Yarışması”nda katılmaya hak kazanmıştı. Saner Öztürkler, bu yarışmadan da 5’incilikle ayrılarak “Worldstar Student Certificate of Merit” ödülü aldı.
“WAVE, KULLANICININ DİKKATİNİ ÇEKMENİN YANINDA YER KAZANCI SAĞLAYACAK”
Türkiye’de tasarım eğitimi alan öğrencilerin ambalaj tasarım alanına yönelmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen 11. Ambalaj Tasarım Ulusal Öğrenci Yarışması’nda aldığı ödülle alakalı düşüncelerini dile getiren Öztürkler, “Çalışmamın adı olan ‘Wave’, sıvı deterjan ve yumuşatıcı ambalaj ailesi olarak tasarlandı. Tasarım fikri ve ismini çamaşır makinelerinde oluşan girdaptan yola çıkılarak deniz dalgasından alan Wave, kullanıcı için yeni bir deneyim oluşturmayı hedeflemiştir. Bir bütünün parçaları olarak tasarlanan ürün, rafta kullanıcının dikkatini çekecek deseni oluşturmasının yanı sıra yer kazancını da beraberinde getirmektedir. Kapak detayı ile ölçeği her zaman hazır tutan Wave, kullanıcıya kolaylık sağlamaktadır” dedi.
“YARIŞMALARDA DERECEYE GİRMEK VE TASARIMINIZIN ÖDÜLLENDİRİLMESİ, BAŞARINIZI DESTEKLER NİTELİKTEDİR”
Ulusal yarışmadan 1’incilik ve uluslarası yarışmadan da 5’incilikle dönerek 2 ödül sahibi olan Saner Öztürkler, yarışmalar hakkında şunları dile getirdi:
“11. Ambalaj Tasarım Ulusal Öğrenci Yarışması’na, 148 proje katıldı. 3 derece, 3 mansiyon ve 6 sertifika ödülünün verildiği yarışmada 1’inci olduğum için Worldstar Student 2015 Öğrenci Yarışması’na katılmaya hak kazandım. 10 kişinin ödüllendirildiği bu uluslararası yarışmada elde ettiğim 5’incilik, ambalaj alanında profesyonel kariyer için çeşitli fırsatlar doğuracaktır. Okul projelerinin yanı sıra tasarım yarışmalarına katılarak kendimi geliştirmeyi amaçlamaktayım. Yarışmalarda dereceye girmek ve tasarımınızın ödüllendirilmesi, başarınızı destekler niteliktedir. Bu bağlamda ‘Wave’ ile gelen yurt içi ve uluslararası yarışma derecelerinin önemi, benim için büyük ve sevindiricidir. Ulusal yarışmanın uluslararası uzantısı olan ‘Worldstar Student Öğrenci Yarışması’nın ödül töreni de yine farklı bir deneyim olacaktır.”
Worldstar Student 2015 Öğrenci Yarışması Ödül Töreni, 23-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.