Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen, terör saldırısını kınadı

Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Mardin’in Artuklu ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısınıkınayarak, “Bu saldırıların büyük bölümü hain ve kalleş tuzaklar sonucu olmuş olması acımızı daha...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Mardin’in Artuklu ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısınıkınayarak, “Bu saldırıların büyük bölümü hain ve kalleş tuzaklar sonucu olmuş olması acımızı daha da katlamıştır. Terör örgütü hain ve alçak olduğu kadar bu olaylarla ne kadar korkak olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.
Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik köyünde bulunan jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan bombalı saldırıyı kınadı. Şehitlere Allah’tan rahmet dilediğini belirten Sözen, “ Mardin ili Artuklu ilçesi Cevizlik köyünde bulunan Jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensupları tarafından kamyonet tipi bombalı araçla saldırı yapılmış, saldırıda karakolda görev yapan iki askerimiz ile şarapnel parçalarının isabet ettiği bir sivil bayan vatandaşımız şehit olmuştur. Ayrıca saldırıda çok sayıda askerimiz ve sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu olayı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yandaşlarını ve onlara destek veren siyasi uzantılarını bir kez daha lanetliyorum. Bu olay bundan önceki terör saldırıları gibi bizleri derinden üzmüş ve yaralamıştır. 22 Temmuz sürecinden bu yana bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain tuzaklar ve saldırılar sonucunda 700 üzerinde şehit verdik. Binlerce çocuk yetim, yüzlerce eş dul, yüzlerce anne baba evlatsız kalmıştır. Bu saldırıların büyük bölümü hain ve kalleş tuzaklar sonucu olmuş olması acımızı daha da katlamıştır. Terör örgütü hain ve alçak olduğu kadar bu olaylarla ne kadar korkak olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kendi canına ve insanların canına kıyan bu hain örgüt mensupları dinden imandan ve insanlıktan nasiplenmediklerini bir kez daha göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.
Terörle mücadele konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizen Sözen, “Bizler ülke olarak teröristle mücadeleyi güvenlik güçlerine teslim ederken terörle mücadelede bütün kurum kuruluşlar ve sivil vatandaşlar olarak da üzerimize düşeni yapmalıyız. Yoksa bu mesele sadece 700 bin askerin, 400 bin polisin ve 100 bin korucunun ve onların ailelerinin meselesi değildir. Her kurum her kuruluş ve vatandaş üzerine düşeni yapmalıdır. Bizler bu meseleyi askere polise korucuya havale edersek sadece her defasında sinekleri öldürür ve yüzlerce şehit ve gazi veririz. Bataklığı kurutmadan bu meseleyi çözmemiz söz konusu değildir. Bataklığı kurutmak için terörle ve teröristle mücadeleyi beraber aynı anda yürütmemiz lazım. Dağa katılımları önlemek için sosyal kültürel ve ekonomik insan odaklı insanı merkezine alan yeni projeler gerçekleştirmeliyiz. Bu kapsamda nelerin yapılması gerektiği ile ilgili raporumuzu ramazan ayında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuştuk. Raporda bahsettiğimiz hususlar ve mücadele yöntemi uygulanmadan bu meseleyi asla çözemeyiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.