Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Eğitim Kültür Ve İrfan Derneği Üstün Zekalı Öğrencilere Katkıda Bulunuyor

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan, derneğin başarılı, üstün zekalı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunarak, onların memlekete faydalı insanlar olmalarını hedeflediğini söyledi.Yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan, derneğin başarılı, üstün zekalı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunarak, onların memlekete faydalı insanlar olmalarını hedeflediğini söyledi.
Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen eski AK Parti Trabzon Milletvekili ve ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Aykan, kuruluş amaçları ve hedeflerini anlattı. Aykan, “21 Ağustos 2015 tarihinde 30 asıl ve 30 yedek üye ile kurulan derneğimiz, Ankara ve İstanbul’da birer temsilcilik açarak teşkilatlanmasını tamamlamıştır. Temel amacı eğitim olan derneğimiz, kültür alanında da faaliyetlerini yürütmektedir. Derneğimiz başarılı, üstün zekalı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunarak, onların özel bir eğitimle memlekete faydalı insanlar olmalarını hedeflemektedir. Esas hedef Osmanlı’da var olan Enderun Mektebi modeli ile devlet yönetiminde kaliteli ve özel eğitimli insanlar yetiştirmektir. Derneğimiz bu amaçla okullar kurup, kurslar düzenleyip, konferanslar düzenleme ve kitap temin ederek öğrencilerin kültür seviyesini artırmak için çalışmaktadır. İlk konferansımızı İnsansız Hava Aracı ile ilgili yaparak, öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmek ve hedeflerini yükseltmeyi temin etmeyi amaçlamıştır. Belirlemiş olduğumuz konularda temin etmiş olduğumuz kitaplar ve Kur’an-ı Kerimler derneğimizden dağıtılmaya başlanmıştır. Okul açma konusunda arsa temini çalışmaları yürütülmekte olup, ayrıca Çimenli’de daha önceden yapılmış bir Kur’an kursu binasını tadilat edilerek okula dönüştürülmesi için çalışmalara başlanmış olup, bu konu ile ilgili 31 Mayıs 2016 Salı günü İstanbul’da bir toplantı düzenlenecektir. Böylece kısa zamanda eğitime başlama hedeflenmektedir” dedi.
Aykan, hedef kitlelerinin ortaokul ve liseler olduğunu belirterek, özellikle Trabzon’da en önemli meselenin gençlik olduğunu kaydetti. Aykan, Ankara’da bürokrasiye, İstanbul’da ise iş adamlarının desteğine ihtiyaçlarını olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.