Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Adalet Sarayı’nda adli yıl açılış töreni

Yeni adli yılın başlaması nedeniyle Anadolu Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi. Törene katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bu devlete yönelecek her türlü tehdidin karşısında bütün kurum ve kurullarıyla bu ülke dimdik ayaktadır....

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni adli yılın başlaması nedeniyle Anadolu Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi. Törene katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bu devlete yönelecek her türlü tehdidin karşısında bütün kurum ve kurullarıyla bu ülke dimdik ayaktadır. Bunu biz 15 Temmuz’da gösterdik. Bu tür niyetler taşıyanlara da bir millet nasıl ayağa kalkarmış, tüm kurum ve kuruluşlarıyla tüm sivil toplum kuruluşlarıyla her bir insanıyla bir millet nasıl direnişmiş onu gösterdik. Bir tarih yazdık” dedi.
2016-2017 adli yılın başlaması nedeniyle Anadolu Adalet Sarayı’nda tören düzenlendi. Adliyede düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Sahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda adliye personeli katıldı. Tören şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.
Yeni adli yılın açılışı vesilesiyle konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Mülk adaletsiz ayakta durmaz. Mülkten kasıt devlet, devlet ancak adaletli yöneticileri olursa ayakta durur. Bu anlamda baktığımızda adliyelerimiz, mahkemelerimiz aslında kamu hizmetlerinde düzenleyici, belirleyici formuyla doğru yola getirici fonksiyon taşıyan bir kurum. Sizlerin yaptığı hizmet çok kutsal bir hizmet. Sizlere öncelikle devlet adına, millet adına şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl 20 Temmuz itibari ile hizmete geçen Bölge Adliye Mahkemelerinin de hem yargı camiamız hem de milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu devlete yönelecek her türlü tehdidin karşısında bütün kurum ve kurullarıyla bu ülke dimdik ayaktadır. Bunu biz 15 Temmuz’da gösterdik. Burada en büyük görev adliyelerimize düştü ve bu görevi başarıyla yerine getiriyorlar. Ama bu tür niyetler taşıyanlara da bir millet nasıl ayağa kalkarmış, tüm kurum ve kuruluşlarıyla tüm sivil toplum kuruluşlarıyla her bir insanıyla bir millet nasıl direnirmiş onu gösterdik. Bir tarih yazdık. Ben 15 Temmuz’da şehit olan tüm vatandaşlarımıza ve ondan öncesinde veya sonrasında şehit olan tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyor gazilerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
“Bu memleketi FETÖ diye tabir edilen terör örgütüne asla ve asla teslim etmeyeceğiz”
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ise, “2016- 2017 adli açılışına maalesef çok daha mutlu girmeyi arzu ederdik. Yine de mutluyuz. Vatan sevgisinden dolayı mutluyuz. Çok ciddi sıkıntılarımız olduğunun millet olarak da bilincindeyiz. Bu sıkıntıları el birliğiyle birlik beraberliğimizi koruyarak aşacağız. Gerek yargı içerisinde gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla hepimiz özverili bir şekilde çalışarak ve gereken fedakarlıklar neyse, gerekirse canımızı vermekse bunu da vererek bu memleketi FETÖ diye tabir edilen terör örgütüne asla ve asla teslim etmeyeceğiz arkadaşlar. Belki daha farklı konularla adli açılışı yapmayı arzu ederdim. Ancak 15 Temmuz’da milletimizin canına kast eden bu teröristler her şeyin önüne geçti. Gerek özel hayatımızda gerekse devlet işlerinde bir numaraya geçti. Bu nedenle en azından önümüzdeki kısa vadede çok acil, orta ve kısa vade de süreklilik arz eden biçimde devletin tüm kurumlarıyla bu terör örgütünden temizlenmek için çaba sarf edecektir. Bu vesileyle adli açılışımızı da bu konuyla açmış olduk” diye konuştu.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun açılış konuşmasına şöyle devam etti: ”Tüm meslektaşlarımın 2016- 2017 adli yılını kutluyorum. Memleketimiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizimle aynı binayı paylaştığımız Bölge Adliye Mahkemesinde görev yapacak arkadaşlarıma ve yine bizim adliyemize bu yıl yeni katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Aynı zamanda dün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Atatürk’ümüzün ve tüm şehitlerimizin bu vatan için canını veren herkesi rahmetle anıyorum. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Üstüne basarak vurgulamak istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimine karşı canını feda etmiş şehitlerimizi de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. yeni adli yılımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.