Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amasya’nın Çılgın Projesinde ‘Hazine’ Söylentisi

Amasya’da Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı rivayet edilen ve kazı çalışmaları süren Ferhat Tüneli’nde hazine olduğu söylentisi üzerine Belediye Başkanı Cafer Özdemir açıklama yaptı.Başbakan Binali Yıldırım’ın Amasya ziyaretinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasya’nın Çılgın Projesinde ‘Hazine’ Söylentisi
Amasya’da Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı rivayet edilen ve kazı çalışmaları süren Ferhat Tüneli’nde hazine olduğu söylentisi üzerine Belediye Başkanı Cafer Özdemir açıklama yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Amasya ziyaretinde kazısına start verilen ve kendilerinin ‘Amasya’nın Çılgın Projesi’ diye adlandırdığı Ferhat Tüneli’nde süren çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Cafer Özdemir, “Bu projeye başlarken ‘Bu işi yapamazlar.’ Onları niyeti yer altındaki hazineyi aramak’ gibi söylentiler konuşuluyordu. Vallahi 300 metre oldu. Kazdık geldik ama taş madeninin haricinde ne madene rastladık nede hazineye rastladık. Ama asıl hazine bu tünelin açılması. Amasya’ya hizmet olarak dönmesi” dedi.
Niyetlerinin trafiğe yol açmak yerine buradaki hazineyi kurtarmak olduğu yönündeki iddiaları kendilerinin de duyduğunu anlatan Başkan Özdemir, “Tabi gülüp, geçiyoruz bu konulara ama yine de acaba gerçekten olabilir mi hazine diye düşünüyoruz. 600 metre sonra tünelin ucu orada gözükecek. O zaman gerçekten Amasya bir hazineye kavuşacak” diye konuştu.
Harşena Dağı’nın altından geçen tünelin yapımında çalışan bir yetkili de, “Çıkan taşlar mikalı kireç taşı. Mika gerçekten doğal bir yüzey olduğu için ışıkta parlar. Eğer formen işi bırakır, gözden kaybolursa o zaman altından şüpheleneceksiniz” şeklinde konuştu.
Beraberindeki Ak Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ile birlikte yaklaşık bir kilometre uzunluğunda olacak tünelin 300 metre kadar kazılan noktasına kadar giden Özdemir, çıkan taşların da tünele örülen beton imalatında kullanıldığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.