Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amasya’da Ferhat, Şirin’e kavuşuyor

Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı rivayet edilen Amasya’da Harşena Dağı altında kazı çalışmaları süren Amasya’nın çılgın projesi Ferhat Tüneli kazılarında son 220 metreye gelindi. Bir vatandaşın hazine olduğu şikayetiyle...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı rivayet edilen Amasya’da Harşena Dağı altında kazı çalışmaları süren Amasya’nın çılgın projesi Ferhat Tüneli kazılarında son 220 metreye gelindi. Bir vatandaşın hazine olduğu şikayetiyle dikkatlerin çekildiği tünelde ise hala altın veya hazinenin izine rastlanmadı.
Amasya Valisi Salih Işık, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve belediye meclis üyeleriyle birlikte gittiği tünel inşaatında incelemelerde bulunan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 970 metre uzunluğunda olacak tünelde çalışmaların 750 metreye ulaştığını söyledi.
Kasım ayı sonunda tünelin diğer ucunu görmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Özdemir, “Maliyeti yaklaşık 30 milyon TL’yi bulan önemli bir proje. Amasya Belediyesi’nin bu zamana kadar kendi öz kaynaklarıyla yürüttüğü tarihindeki en büyük proje” dedi.
‘Tünelde hazineye ulaşmak isteyen belli güçler var’ iddiası
‘Tünelde hazineye ulaşmak isteyen belli güçler var’ iddiasıyla geçen Temmuz ayında BİMER’e şikayette bulunulduğunun hatırlatıldığı Özdemir, “Ben ikinci defa giriyorum buraya. Altın bulunsa bile bilmiyorum da kepçeci arkadaşlar bize haber vermeden belki götürürler! Yani öyle bir şey yok. Bu zaten Amasya için bir hazine. Bu yapılan iş inşallah Amasya’nın trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak” diye konuştu.
Geçen Haziran ayında göreve başlayan Vali Işık da, “Göreve başladığımda bir patlama sesiyle irkilmiştim. Acaba ne oldu, bir yerde bir saldırı mı oldu, bir olay mı oldu filan diye. Sonra dediler ki. ‘Efendim burada bir çalışma var. Tünel çalışması. Onun sesi.’ Tabi ben buradaki çalışmayı her gün canlı olarak izliyorum. Günde üç öğün bu sesleri duyuyorum. Ama inşallah az kaldı. 200, 220 metre civarında bir şey kaldı. Ferhat’ın Şirin’e kavuşmasına az kaldı. İnşallah bittiğinde hep beraber güzel bir törenle burayı hizmete sokarız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.