Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amasralı balıkçıların umudu Kasım ayında

Bartın’ın Amasra ilçesinde geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar, sezonun kötü başlamasından şikayet etti. Balıkçılar kar suyundan sonra hamsinin artmasından ise umutlu.Bartın’ın doğal güzellikleri ile ilgi gören ilçesi Amasra’da...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasralı balıkçıların umudu Kasım ayında

Bartın’ın Amasra ilçesinde geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar, sezonun kötü başlamasından şikayet etti. Balıkçılar kar suyundan sonra hamsinin artmasından ise umutlu.

Bartın’ın doğal güzellikleri ile ilgi gören ilçesi Amasra’da balıkçılar Eylül ve Ekim ayını verimsiz geçirdi. İstenilen soğukların gelmemesi balıkçıları kötü etkiledi. Denizden umduklarını bulamayan balıkçılar, şimdilerde ise yırtık olan ağlarının bakımını yapıyor. Açıkta balığın az olduğunu ifade eden Hakan Deniz, “Sezon kötü başladı. Ağlarımızı onardık, eski gemici ağabeylerimiz bizlere yardım ediyor. Yarın sabah denize açılacağız. Beklentimiz büyük ama yakalayacağımız üç beş kasa. Çay çorba parası cebimizden çıkmadan günü kurtaracağız. Önceki senelere benzemiyor. 3-5 bin adet palamut yok artık. 100-200 palamut tutan seviniyor. Umudumuz Kasım ayında, kar suyundan sonra inşallah hamsinin çoğalması” dedi.

Arkadaşına yardım eden eski gemici Hüseyin Gülbezer ise gününü ağ onarmakla geçiriyor. Havaların soğuması ile denizde balık çeşitliliğinin artacağını tahmin ettiklerini ifade eden Gülbezer, “İnşallah balıkçı arkadaşlar umduklarını bulurlar” diye konuştu.

Denizde balık çeşitliliğinin az olması tezgahları da etkiliyor. Balık ürünleri yüksek fiyatlarla satılırken, Karadeniz ve Marmara bölgesinde denize kıyı olan illerde palamudun tanesi 5 TL, hamsinin kilosu ise 15 TL’den alıcı buluyor. İç Anadolu ve Doğu illerinde ise fiyatlar daha da yükseliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.