Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu’ya Dev Proje

Ordu’nun Altınordu ilçe merkezinin alt yapısının yeniden inşa edileceği 101 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırım projesine ilk kazma vuruldu.Yerel yönetimlerde birçok ilkin mimarı olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, kronikleşen...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altınordu’ya Dev Proje
Ordu’nun Altınordu ilçe merkezinin alt yapısının yeniden inşa edileceği 101 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırım projesine ilk kazma vuruldu.
Yerel yönetimlerde birçok ilkin mimarı olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, kronikleşen ve ‘çözülemez’ denilen sorunlarına neşter atmaya devam ediyor. Ordu’nun tüm ilçelerinde çöp sorununu ortadan kaldıran, TEDES ile birlikte trafik sorununu çözen, Çikolata Park, Çambaşı Kayak Tesisi, 752 km sıcak asfalt gibi projelerle hizmet belediyeciliğinin yanı sıra, kültürel ve sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerini sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bir büyük projeyi daha başlattı.
DEV PROJENİN BEDELİ 33 MİLYON 570 BİN LİRA
Altınordu ilçe merkezinin alt yapısının yeniden inşa edileceği 101 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırım projesine ilk kazma vuruldu. Tam 33 milyon 570 bin lira değerindeki proje, bugüne kadar Altınordu ilçesine yapılan en büyük altyapı yatırımı olarak gösteriliyor.
PROJE UZUNLUĞU TAM 101 KM
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu’da tarihin en büyük içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırım projesinin başladığını söyledi. Başkan Yılmaz, "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin kronikleşen sorunlarına, altyapı eksiklerine el atarak hızla çözümler geliştiriyoruz. 33 milyon 570 bin liralık projeyle Altınordu ilçemizde 71 kilometre içme suyu hattı, 30 kilometre kanalizasyon hattı inşa edilecek. OSKİ ekiplerimiz çalışmalara başladı. Proje 2017 sonunda sona erecek. İçme suyu depoları, terfi binası ve isale hattı çalışmalarına başlanıldı. Bu proje Altınordu’nun tarihindeki en büyük altyapı çalışmasıdır" dedi.
“ALTYAPI NÜFUS YOĞUNLUĞUNU KARŞILAMIYOR”
Altınordu’nun mevcut altyapısının artan nüfus yoğunluğunu karşılamadığını sel ve su baskınlarına karşı hazırlıksız yakalandığını belirten Başkan Yılmaz, "Maalesef, Altınordu ilçemizin altyapısı yetersiz. İşte bu yüzden, altyapı bitmeden üst yapıya geçmiyoruz. Eski sistemdeki gibi asfaltı dök, üç ay sonra yeniden aç gibi bir şeye asla müsaade etmiyoruz. Bütün planlamalarımızı yaptık. OSKİ, YEDAŞ, Doğalgaz ve Telekom’un çalışmalarının aynı anda bitmesiyle birlikte, hızla üst yapıya geçilecek ve şehirde ara yollarda dahil tüm yollar yeniden asfaltlanacak” diye konuştu.
ÖNCE ALT YAPI YENİLENECEK
Marka şehri hedefine ulaşmak için, altyapının çok önemli olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Biz göreve gelir gelmez, Ordu il genelinde yol ve suya öncelik verdik. İlçelerimizi adeta şantiyeye dönüştürdük. İl genelinde çöpü, TEDES’le de trafiği çözdük. Turizm için, şehrin gelişmesi için önce alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Alt yapı sorunu tamamen bitmiş bir Ordu, Havalimanı, Çikolata Park, Melet Kıyı Yaşam Projesi, Çambaşı Kayak Tesisi, Ünye Liman Projesi, Karadeniz Akdeniz Yolu, gibi projelerle hedeflerine koşar adımlarla ulaşacak" şeklinde sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.