Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınkentler Platformu’ndan darbe girişimiyle ilgili açıklama

Altınkentler Platform Başkanı Cenap Tuncer, yaşanan askeri darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı.Altınkentler Platform Başkanı Cenap Tuncer, yaşanan askeri darbe girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye’de 15 Temmuz gecesi...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altınkentler Platform Başkanı Cenap Tuncer, yaşanan askeri darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı.
Altınkentler Platform Başkanı Cenap Tuncer, yaşanan askeri darbe girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye’de 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen, devletin varlığını, bütünlüğünü ve milletin hür iradesiyle seçilmiş yönetimini ve demokrasisini hedef alan, masum halka ve Meclisine bomba ve silah atarak terörist saldırıyla halkını, polisini askerini şehit eden darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Tuncer, "Demokrasimize yönelik her türlü saldırının toplumsal huzura ve ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine, refahına bütünlüğüne ve geleceğine telafi edilemez büyük zararlar vereceğine inanıyoruz. Sivil toplum örgütü olan Altın kentler platformumuz her zaman kahraman ve cesur milletinin ve hür iradeyle seçilmiş meşru hükumetinin yanında yer almaktadır. Bilinmelidir ki sebebi ne olursa olsun demokrasiye hiç bir müdahale kabul edilemez, Türk halkının iradesi üzerinde hiçbir güç kabul edilemez. Altın kent platformumuz darbelere karşı demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza her zaman sahip çıkarak meşru hükumetimizin ve milletimizin yanında yer almıştır ve almaktadır" dedi.
Türkiye’nin bu sıkıntılı süreci hızla atlatmasını ve daha güçlü bir demokrasiyle yoluna devam etmesini canı gönülden temenni ettiklerini vurgulayan Cenap Tuncer, özellikle bu yaşanan süreçte, öncelikle Cumhurbaşkanı aynı zamanda başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım ile hükumetin ve TBMM’nin kararlılığı halka büyük cesaret verdiğini, necip milletin askeri darbeye karşı dik durarak canı pahasına kendini siper ettiğini ve ülkenin ve demokrasinin geleceğine sahip çıkarak büyük bir tarih yazdığının altını çizdi.
Kaynağını halktan almayan hiçbir girişimin bugüne kadar başarıya ulaşamadığını ve ulaşamayacağını da Türk halkı bir kez daha gösterdiğini belirten Altınkentler Platform Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yine dik duruşu ve yaptıkları sağduyulu açıklamalarıyla demokrasiye sahip çıkan tüm siyasi partiler , sivil toplum örgütleri ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna teşekkür ediyoruz. Demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, güvenlik güçlerimize, darbe girişimine destek vermeyen ordu mensuplarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Yaşanan acılar ve kayıplardan derin üzüntü duyuyor, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah bu millete bir daha karanlık günler ve geceler göstermesin".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.