Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Bulan Personelden Örnek Davranış

Elazığ’da Hayır Çarşısı’nda çalışan bir kadın, bağışlanan bindallı üzerinde bulduğu çeyrek altını hayırsevere teslim etmek istedi ancak sahibi altını kendisine hediye etti. Örnek bir davranış sergileyen işçi kadın ise altını...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da Hayır Çarşısı’nda çalışan bir kadın, bağışlanan bindallı üzerinde bulduğu çeyrek altını hayırsevere teslim etmek istedi ancak sahibi altını kendisine hediye etti. Örnek bir davranış sergileyen işçi kadın ise altını evlenecek bir ihtiyaç sahibine takılması için Hayır Çarşısı’na bağışladı.
Elazığ Belediyesi Hayır Çarşı’sında İş-Kur üzerinden asgari ücretle çalışan 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Nermin Akkavak, bağışlanan kıyafetler arasında bulunan bir bindallıyı düzenlerken kurdelesinde çeyrek altın buldu. Bulduğu altını alan Akkavak, Hayrı Çarşı’nda tutulan kayıtlardan bindallıyı bağışlayan kişinin Nuran Okubay isimli bir hayırsever olduğunu öğrendi. Okubay, altını Akkavak’a hediye etti. Akkavak da kendisine hediye edilen çeyrek altını evlenecek bir çifte takılması için Hayır Çarşısı’na bağışladı.
Bağış yapılan elbiseleri temizleyerek düzenlediklerini belirten Nermin Akkavak, “Daha sonra vatandaşın hizmetine sunuyoruz. Ben elemedeyken bir bindallı geldi. Onu incelerken üzerinde bir çeyrek altın buldum. Durumu amirlerimizle paylaştım. Bize gelen bağışların hepsi kayıt altındadır. Bilgilerden hayırsevere ulaştık. Çeyreği teslim etmek için gittiğimizde hayırsever hanım çok duyarlı davrandı ve ’bu çeyreği ben size veriyorum’ dedi. Ben de bu çeyrek altını bindallı ile birlikte buraya gelen bir gelin adayına hediye etmek için Hayır Çarşısı’na bağışladım” dedi.
“VEREN EL İLE ALAN ELİN BULUŞTUĞU YER”
Hayır Çarşısı’nın veren el ile alan eli buluşturması nedeniyle çok önemli bir konumda olduğunu dile getiren Birim sorumlusu Metin Dağdelen ise, “Elazığ’ın ortak paydası dar gelirli ailelerdir. İhtiyaç sahibi aileler ile onlara yardım eden aileler burada buluşmaktadır. Bu sayede dar gelirli ailelerimiz bir kartla alış verişlerini yapma fırsatı buluyorlar” diye konuştu.
Hayır Çarşısı’na gelen ürünlerin elemeden geçirildiğini anlatan Dağdelen, “Bize bağışlanan bindallıyı Nermin hanım temizlerken çeyrek altın bulmuş. Bizde ihtiyaç sahibi hanımefendiyi bularak evine gittik. Hanımefendi çeyrek altını bulan kişiye bağışladığını söyledi. Nermin hanım da burası dar gelirli ailelere hizmet ettiği için çocuklarını evlendirmek isteyen dar gelirli aileler de var diyerek kendisine hediye edilen alını çarşıya bağışladı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.