Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alper Ailesinin Yürek Sızlatan Yaşam Mücadelesi

Hakkâri’de, toprak bir evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Alper ailesinin durumu yürekleri sızlattı.Bulak mahallesinde 3 odalı ve büyük oranda tahrip olan toprak evde yaşam savaşı veren Alper ailesinin içler acısı...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkâri’de, toprak bir evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Alper ailesinin durumu yürekleri sızlattı.
Bulak mahallesinde 3 odalı ve büyük oranda tahrip olan toprak evde yaşam savaşı veren Alper ailesinin içler acısı durumu yürek burkuyor. Rutubetli ve barakayı andıran evin duvarları her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olurken, ailenin 3 ferdi hastalıkla boğuşuyor. İçinde bulunduğu durumu gözyaşları arasında anlatan 7 çocuk annesi Fatma Alper, eşinin 4 yıl önce kendilerini terk ettiğini, bu yüzden ortada kaldıklarını söyledi.
“OĞLUM ÖLÜYOR BİZE YARDIM EDEN YOK MU?”
Astım ve şeker hastası Alper, eşinin kendilerini terk etmesi ile birlikte 3 çocuğu, bir gelini ve 2 torunuyla ortada kaldığını belirterek, “Hiçbir geçim kaynağımız yok. Büyük oğlum 10 yaşından bu yana bize bakıyor. Ancak 4 aydır oğlumun kalp rahatsızlığı ortaya çıktı. Kalbi her geçen gün büyüyor. Tedavi için Ankara’ya gitmesi gerekiyor. Ancak maddi imkansızlık nedeniyle gidemiyor. Sağlık durumu gittikçe kötüye gidiyor. Yaşadığımız ev kiralık, her tarafı dökülmüş ve çok eski. Yağışlı havada su damlıyor. Bütün odalarımız rutubetli. Kendim yaşlıyım, hastayım. Yetkililerin ve hayırseverlerin bize yardım etmelerini bekliyoruz” dedi.
“BEN ÖLÜYORUM, AİLEM PERİŞAN DURUMDA”
Hamallık yaparak evin geçimini sağlayan iki çocuk babası 26 yaşındaki kalp hastası Ziya Alper ise, 10 yıldır hiç kimseye muhtaç olmadan ailesinin geçimini sağladığını söyledi. Alper, 4 ay önce kalp rahatsızlığının başladığını belirterek şunları söyledi: "Doktora gittim. Bana kalbimin büyüdüğünü ve bundan sonra ağır iş yapmamam gerektiğini söyledi. Beni Ankara’ya sevk etti. Yarın Ankara’ya gitmem gerekir. Ancak imkanım yok, ailemin geçimini sağlayamıyorum. İki aydır 200 TL olan kirayı ödeyemiyorum. Hastalandıktan sonra evin işlerini küçük kardeşim yapıyor. Annem hasta, oğlum hasta, ben de hastayım. Çok zor durumdayız. Tedavi olamadığım için ölüyorum, ne olur bize birileri yardım eli uzatsın.”
“BEBEĞİME SÜT ALAMIYORUM”
Aile fertlerinden iki çocuk annesi gelin Gülcan Alper de, 3 aylık bebeğiyle rutubetli evde yaşamaya çalıştığını belirterek, “Eşim kalp hastası, evde çalışacak kimse yok. Bebeğime süt alamıyorum. Üç yaşındaki oğlum Muhammed de böbrek hastası. Üç aylık kızımın rutubetli evde hastalık kapmasından endişe ediyorum. Bize yardım yapılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.