Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: "Kirli anlaşma yok"

Teröre destek vermek suçundan Türkiye’de 11 aydır tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in Ankara ile Berlin arasında "kirli anlaşma" iddialarına Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel cevap verdi. Gabriel,...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: "Kirli anlaşma yok"

Teröre destek vermek suçundan Türkiye’de 11 aydır tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in Ankara ile Berlin arasında "kirli anlaşma" iddialarına Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel cevap verdi. Gabriel, Berlin’de yaptığı açıklamada, "Kirli anlaşma yok" dedi. Bakan, böyle bir düşüncenin Türkiye’ye karşı da mantıklı olmayacağını söyleyerek, "Gerçekten iyi ilişkiler için çabalanması isteniyorsa, o zaman iki ülke birbirine saygı temelinde yaklaşmalı ve birbirine teamüllerin dışında davranılıyor suçlaması yöneltilmemeli" diye konuştu.

Gabriel, sözlerine şöyle devam etti: "Yücel’in açıklamalarını okudum. Söyleşiyi onun bakış açısından baktığımda anlıyorum. Ben sadece şunu söyleyebilirim: Böyle düşünmesi için bir neden yok. Her iki ülke ilişkilerin normalleşmesini istiyor ve NATO’daki gibi ittifaklarda yeniden iyi ilişki içinde olmayı istiyor. Bu durumun Sayın Yücel’in durumu ile ilgisi yok."

Avukatları aracılığıyla Alman Haber Ajansı’na (DPA) verdiği yazılı röportajda serbest kalması karşılığında Ankara ve Berlin arasında "kirli bir anlaşma" yapılmasına karşı olduğunu söyleyerek, "Kirli anlaşma varsa ben yoğum" demişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.