Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya 10 bin mülteci alacak

Avrupa Birliği (AB) başlattığı yeni yerleştirme programı çevresinde, Almanya’ya 10 bin mültecinin yerleştirileceğini açıkladı.Avrupa Birliği’nin (AB) yeni yerleştirme programı çerçevesinde 10 binin üzerinde mülteciyi Almanya’ya...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya 10 bin mülteci alacak

Avrupa Birliği (AB) başlattığı yeni yerleştirme programı çevresinde, Almanya’ya 10 bin mültecinin yerleştirileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği’nin (AB) yeni yerleştirme programı çerçevesinde 10 binin üzerinde mülteciyi Almanya’ya yerleştirilecek. Mültecilerin Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden olacağı belirtildi.

AB Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Yetkilisi Dimitris Avramopoulos yaptığı açıklamada, Federal Hükümetin mülteci kabulüne yönelik onayının bu hafta içinde ellerine ulaştığını belirterek, ’’Uluslararası dayanışma söz konusu olduğunda Alman hükümeti yine yerini aldı. Program geçen yaz aylarında özellikle de korunmaya muhtaç mültecilere Avrupa’ya yasal ve güvenli bir yol açmak için başlatıldı. Diğer AB üyesi ülkelerden de onay geldiği ve program kapsamında 40 bin mülteci kabul edilecek’’ dedi.

Öte yandan, AB‘nin mültecileri kabul eden ülkelere 500 milyon euro mali destek sağlayacağı ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.