Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Şansölyesi Angela Merkel İçin Yoğun Güvenlik Önlemleri

Avrupa Birliği’nin mülteciler konusunda söz verdiği 3 milyon euroluk yardım paketini teslim etmek üzere Gaziantep’e gelen Almanya Şansölyesi Angele Merkel için yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Merkel için otobandaki yolun bariyerleri kesilerek,...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği’nin mülteciler konusunda söz verdiği 3 milyon euroluk yardım paketini teslim etmek üzere Gaziantep’e gelen Almanya Şansölyesi Angele Merkel için yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Merkel için otobandaki yolun bariyerleri kesilerek, özel asfalt yol oluşturulurken, çadır kentin girişi için özel helikopter pisti yapıldı.
Merkel ve Davutoğlu’nun kullanacağı güzergahta yüzlerce polis ve jandarma görev alırken, güzergahtaki petrol gibi yanıcı madde taşıyan tankerler ve araçlar ise programdan saatlerce öncesinde güzergahtan çıkarıldı. Güzergahta zırhlı araçların da tedbir alırken önce Nizip ilçesine gidecek olan Başbakan Davutoğlu ve Merkel’in ziyareti nedeniyle otobandaki bariyerler kesilerek, çadır kente giden özel yol açıldı. Yaklaşık 1.5 kilometrelik yol özel asfalt dökülerek, kullanıma hazır hale getirilirken, çadır kentin girişinde ise özel helikopter pisti oluşturuldu.
Yaklaşık 200 yerli ve yabancı gazetecinin takip etmesi beklenen programa akreditasyon yaptırmayan gazeteciler alınmadı. Akreditasyonlu gazeteciler için ise çadır kent girişindeki 3 kontrol noktası oluşturuldu. Burada gazetecilere kimlik kontrolü yapılırken, gazeteciler üst aramasının ardından program alanına geçebiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.