Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Büyükelçinin Eşinden Türkiye’ye Büyük Jest

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in programı nedeniyle Gaziantep’e gelen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın eşi Marion Erdmann, Gaziantep gezisine Türk ve Alman bayraklarının yer aldığı küpelerle katıldı. Erdmann’ın...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in programı nedeniyle Gaziantep’e gelen Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın eşi Marion Erdmann, Gaziantep gezisine Türk ve Alman bayraklarının yer aldığı küpelerle katıldı. Erdmann’ın küpelerine dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dostluk mesajı nedeniyle Alman Büyükelçi ve eşine teşekkür etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gaziantep’e gelecek olan Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in bölge ziyareti öncesinde Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, eşi Marion Erdmann ile birlikte bölgede ön inceleme yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de makamında ziyaret eden Büyükelçi Erdmann ve eşi, bölgeyi ve mültecileri yerinde görmek için Gaziantep’e geldiklerini ifade etti. Bölgedeki mülteci sorunları hakkında bilgi veren Fatma Şahin, mülteciler konusundaki yaklaşım ve destekleri için Almanlara teşekkür etti.
ZİYARETE KÜPELER DAMGA VURDU
Büyükelçi Erdmann’ın eşi Marion Erdmann’ın kulağındaki küpeler ziyarete damga vurdu. Erdmann’ın kulağındaki Almanya ve Türkiye bayraklarının yer aldığı küpelere dikkat kesilen Fatma Şahin, "Kulağınızdaki küpeler, samimiyet ve desteğiniz noktasında her şeyi anlatıyor. Başka söze gerek yok, dostluğunuz için teşekkür ederiz" diye konuştu. Konunun küpelere gelmesi üzerine ise Büyükelçi ve eşi gülerek, "Almanya ve Türkiye’yi çok seviyoruz. Gaziantep ve bölgeye de ilk kez geldik. Türk ve Almanya’nın tarihten gelen dostluğu var. sürekli iç içe olduk. Küpelerimi de bu nedenlerden Türk ve Alman bayrakları olarak seçtim" diye konuştu.
Ziyaretin ardından botanik bahçesini de gezen Alman çift, bölgedeki gezilerini sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.