Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Büyükelçiliği Önünde Sözde Soykırım Protestosu

Vatan Partisi İzmir İl Örgütü, Alman Federal Meclisinin (Bundestag) sözde Ermeni soykırımını içeren bir önergeyi gündemine alması nedeniyle İzmir Alman Büyükelçiliği önünde eylem yaptı, ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatan Partisi İzmir İl Örgütü, Alman Federal Meclisinin (Bundestag) sözde Ermeni soykırımını içeren bir önergeyi gündemine alması nedeniyle İzmir Alman Büyükelçiliği önünde eylem yaptı, ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Alman Meclisi Başkanı Lammert’e yazdığı mektubu büyükelçilik yetkilisine iletti.
Vatan Partisi İzmir İl Örgütü, Alman Federal Meclisinin 2 Haziran tarihli toplantısının 5. maddesinde sözde Ermeni soykırımını içeren bir önergeyi gündemine alması nedeniyle İzmir’deki Alman Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrağı ve dövizle "Alman Meclisi yetkili değil” sloganları atan partililer, daha sonra Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Alman Meclisi Başkanı Norbert Lammert’e yazdığı mektubu İzmir Alman Büyükelçiliği yetkilisine teslim etti. Eylemde basın açıklaması yapan Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, “Alman Meclisi, 1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiği konusunda karar veremez çünkü yetkisizdir” dedi.
28 MAYIS VE 2 HAZİRAN’DA ALMANYA’DA EYLEM
Mutlu, "Soykırım suçunun varlığına, ancak eylemin yapıldığı ülkenin yetkili ceza mahkemesi veya yetkili uluslararası ceza mahkemesinin karar verebileceğini" kaydetti.
1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiğine ilişkin yetkili mahkeme kararı olmadığı için Ermeni soykırımından söz etmenin hukuk dışı olduğunu anlatan Mutlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Alman Anayasasına da aykırıdır. Alman Meclisi, 1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiği konusunda karar veremez çünkü yetkisizdir. Almanya’nın hiçbir yasama, yürütme ve yargı kurumu, 1915 olayları konusunda soykırım suçunun işlendiğine karar veremez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına, Almanya’da dahil olmak üzere üye ülkelerin hepsinin katılması, uygulaması gerekiyor. Stratejik ortağımız olan, tarihsel geçmişimiz olan Almanya’dan bu durumun Türklere karşı nefret oluşturmaması için 28 Mayıs’ta Berlin’de yürüyeceğiz. 2 Haziran’da da Bundestag’da büyük bir yürüyüş ve miting olacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.