Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa Şoförler Ve Otomobilciler Odası’na Haciz Şoku

Aliağa Şoförler ve Otomobil Odası’nın zimmetindeki bir resmi araç ve bankadaki paralar, iddiaya göre eski başkan ve yönetim kurulu üyelerinin önce vazgeçip daha sonra da seçimi kaybedince tekrar istedikleri huzur alacakları nedeniyle haciz...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aliağa Şoförler ve Otomobil Odası’nın zimmetindeki bir resmi araç ve bankadaki paralar, iddiaya göre eski başkan ve yönetim kurulu üyelerinin önce vazgeçip daha sonra da seçimi kaybedince tekrar istedikleri huzur alacakları nedeniyle haciz edildi.
Aliağa Şoförler ve Otomobil Odası eski başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, kendi dönemlerinde alamadıkları huzur hakları nedeniyle paraları icra yoluyla tahsil etmeye gitti. Cebri icra yöntemine başvuran eski başkan ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan resmi başvuruların ardından odaya icra görevlilerini gönderdi. Aliağa Şoförler ve Otomobil Odası’na kayıtlı olan 35 NLF 01 plakalı resmi otomobil görevliler tarafından haciz edilerek, çekici vasıtasıyla yediemin deposuna çekildi. Odanın bankadaki paralarına da el konulduğu öğrenildi.
Aliağa Şoförler ve Otomobil Odası Başkanı Salih Yiyitalp, eski başkan ve yönetim kurulu üyelerine ateş püskürdü. Eski yönetimin haklarının alınmaması için söz ve beyanlarda bulunduğunu ve seçimlerin kaybedilmesiyle cebri icraya başvurduklarını öne süren Yiyitalp, 800 üyenin ortak hak ve mallarına haciz konulduğunu belirtti. Yiyitalp, "Odamız üye sayısı fazla olan bir kuruluşuz. Hizmet alanımız geniş ve yoğundur. Sınırlı personel ve kaynakla bu hizmetleri aksatmadan yürütmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız odaya kayıtlı olan üyelerimize daha kolay, daha ulaşılabilir, daha etkin bir hizmet vermek ve onların hak ve menfaatlerini korumaktır. Bunun için her türlü kaynağı geliştirerek, odanın yönetimine çalışıyoruz. Zira asıl önemli olan birim her bir üyemizin kendisidir; ancak sınırlı kaynağa sahip odanın bu denli geniş ve yoğun hizmette yeter mali durumu bulunmamaktadır. Gerçekten şartları zorlayarak hizmetin aksamaması için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaktayız. Buna karşın eski başkan ve yönetimin yüzlerce üyeyi hiçe sayarak huzur haklarını icra yoluyla tahsil etmeye çalışmaları kabul edilemezdir. Biz seçilmiş kişiler olarak temsil ettiğimiz her bir fert veya üyemizi sonuna kadar korumalıyız ve bunu yaparken kayıtsız, şartsız ve hatta sınırsız şekilde fedakar olmalıyız. Eski başkan ve yönetiminin bu tutumunun etik olmadığı açıktır" dedi.
Salih Yiyitalp, şöyle devam etti:
"Hizmet ettikleri yüzlerce üyeye bugün ciddi anlamda kötülük yapmaktadırlar. Seçilmişliğin ve yöneticiliğin ruhuna uygun düşmeyen bu anlayıştan derhal dönülmesi, her şeyden evvel temsil ettikleri üyeler için esastır. Zira seçim döneminde genel kurulda üyelerimizin karşısına çıkıp, bizler huzur hakkı almadan sizler için ve ’Allah rızası için fedakarca çalıştık’ diyerek oy talep edenlerin bugün bunu söylememişcesine hareket edip 800’e yakın üyemizin ortak malı olan menkul ve gayri menkullarına cebri icra yoluyla haciz ederek satmaya çalışmalarını ben üyelerimin ve tüm Aliağa kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Biz oda olarak bu sorunların giderilmesi için her türlü tedbir ve önlemi almaya çalışıyoruz; ancak belirtiğim gibi odanın kaynakları sınırlı. Bu nedenle üye aidatlarının tahsilinde artık daha çok hassasiyet göstermek zorundayız. Aksi halde tüm üyelerimizin menfaatleri telafisi güç ve imkansız zararlar görecektir. Oda olarak bu zor günlerin altından üyelerimiz ile birlikte kalkacağız. Sadece kendi menfaatleri için yaşayanları ise kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.