Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Alfanso’nun Atatürk’ü" tiyatro oyunu Kumluca’da sergilendi

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Halk Tiyatrosu oyuncuları tarafından "Alfanso’nun Atatürk’ü" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Oyunu, Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals de izledi.Hilal Nesin’in yazıp yönettiği "Alfanso’nun...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Kumluca ilçesinde Halk Tiyatrosu oyuncuları tarafından "Alfanso’nun Atatürk’ü" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Oyunu, Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals de izledi.
Hilal Nesin’in yazıp yönettiği "Alfanso’nun Atatürk’ü" adlı tiyatro oyunu Mavikent Düğün Salonunda sahnelendi. Turist olarak Türkiye’ye gelen bir Küba’lının Atatürk’ü Türk gençlerine anlatması konu edinen ve Küba’daki Atatürk anıtından yola çıkılarak hazırlanan tek perdelik oyunu, Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, CHP Antalya Eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Eski İl Başkanı Cavit Arı ve çok sayıda vatandaş izledi.
Oyunun sonunda Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals sahneye davet edildi. Kendisinin davet edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükelçi Alberto Gonzales Casals, "Tiyatro başladığında Türkçe bilmediğim için tereddütte kaldım. Profesyonel oyuncuların sayesinde, sanatta dilin öneminin olmadığını anladım" dedi.
"Atatürk sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın lideri"
Casals, "Bu oyunda Atatürk’ün hayata bakış açısının halka anlatılmasını önemli buluyorum. Bir Kübalının buraya gelmesinin nedeni ise Küba halkının Atatürk hayranlığı ve tarihimizin Atatürk’e mal olmasından kaynaklanıyor. Yurt dışındaki ilk Atatürk büstü Küba’da Havana şehrindedir. Türkiye ve Küba arasında 7 saat fark var. Küba halkı Türkiye halkından 7 saat sonra Atatürk büstü önünde saygı duruşu yapar. Atatürk büstü Havana’nın girişindedir. Havana’nın girişi dar bir vadidir. Biz bu alanda Atatürk’ün kendi memleketine daha yakın olduğunu düşünüyoruz. Buraya gelmeden önce Ankara’da sekreterimle tiyatro oyunu konusunda tartıştık. Sekreterim bir Kübalının Türk gençlerinden daha iyi Atatürk’ü tanıyacağını kabul edemedi. Ben de Atatürk sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın lideri olduğunu söyledim" dedi.
Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals’a, Kumluca CHP İlçe Başkanı tarafından serada çalışan kadınların resmedildiği sulu boya çalışması tablo hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.