Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alanya Esnafı Turist Duasına Çıktı

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde bir grup esnaf, sezonun kötü gitmesi nedeniyle turist duasına çıktı.Alanya’ya bağlı Konaklı Mahallesi’ndeki yaklaşık 60 esnaf, kötü giden turizm sezonunu protesto etmek için kepenk kapattı. İş yerlerini...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Alanya İlçesi’nde bir grup esnaf, sezonun kötü gitmesi nedeniyle turist duasına çıktı.
Alanya’ya bağlı Konaklı Mahallesi’ndeki yaklaşık 60 esnaf, kötü giden turizm sezonunu protesto etmek için kepenk kapattı. İş yerlerini kapatıp boş dükkanların olduğu sokak ve caddelerde yürüyen esnaf, alkış tuttu. Çarşı meydanında yapılan protestonun ardından Bacoğlu Camii’ne giden esnaf, burada da kötü giden sezonun düzelmesi ve turist gelmesi için dua etti.
’SEZONUN 2-3 AY OLACAĞININ GARANTİSİ YOK’
Günlerdir siftahsız olarak iş yerlerini açıp kapattıklarını söyleyen ve yetkililerden çözüm bekleyen esnaflar adına konuşan Hilmi Uyar, “Kepenk kapatan esnafların hepsi burada çok eskiden beri ticaret yapan insanlardan oluşuyor. Esnaflar sezonun olumsuz gitmesinden dolayı sıkıntılar çekiyor. Buna uzun zamandır da dayanıyorlar. Borçlarını ödeyemiyorlar. Eskiden sezon 5-6 aydı. Esnaf kışın kiralarını ödemede sıkıntı çekiyordu. Şu an sezonun 2-3 ay olacağının garantisi yok. Bu esnafların hiçbiri art niyetli değil. Burada bulunmalarının nedeni seslerini duyurabilmek. Bu sadece Konaklı’nın sorunu değil. Hatta bu Ege ve İstanbul’a kadar uzanan bir sezon. Esnafın hepsinin kışın ödeyecekleri kiraları, borçları var. Esnaf şu anda çaresiz” dedi.
Butik işletmecisi Tuncay Eyidoğan da, sıkıntı içinde olduklarını, kiralarını ve borçlarını ödemekte zorluk çektiklerini söyledi.
’BİMER’E KADAR YAZI YAZDIK’
Esnaf Abdullah Sümerkesik ise “Biz turistin gelmesini istiyoruz. Ulusal güvenliğimiz çok önemli ama biz burada turizm esnafıyız. Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerindeki tüm iller, ilçeler turizmle uğraşıyor. Herkesin borcu kapıya dayandı. Hiçbir şey yok, siftah edemiyorum. Turist yok. Turizm bu ülkenin gelir kaynağı ise devlet de bunun için bir şeyler yapsın. Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazı yazdım ama muhatap yok.”
Esnaf tekrar alkışlı protestonun ardından eylemi sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.