Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaçatı’da "fahiş fiyat" yorumlarına açıklama

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Alaçatı’nın pahalı olduğu ve Yunan adalarıyla kıyaslanması tartışmaları üzerine açıklama yaptı. Turistik çekiciliği olan bölgelerdeki işletmelerde “fahiş fiyat” tespitinin...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Alaçatı’nın pahalı olduğu ve Yunan adalarıyla kıyaslanması tartışmaları üzerine açıklama yaptı. Turistik çekiciliği olan bölgelerdeki işletmelerde “fahiş fiyat” tespitinin genel kanı olarak her sezonda gündeme geldiğine dikkat çeken Bayraktaroğlu, "Alaçatı özelinde değil ama genel olarak fiyat, alınan hizmetin karşılığı olup olmadığına bakılmaksızın ’fahiş’ sözcüğü ile ilişkilendirilmekte. Tabii ki her bölge ve beldede olduğu gibi Alaçatı’da da bu yakıştırmayı hak eden uygulamalar vardır. Ancak, müşteri memnuniyeti, hizmet odaklılık ve Alaçatı markasının korunması konusunda hassasiyet gösteren işletmelere de haksızlık yapılmamalı" diye konuştu.
"Tüketicinin kendi bilinçli kararı"
Günümüzde, memnuniyet veya memnuniyetsizlikte doğrudan tüketicinin bizzat kendisinden temin edilen bir gündem oluştuğunu ifade eden Bayraktaroğlu, şunları söyledi: "İnternet ortamının sağladığı imkanlar ve ileri teknolojinin herkesin kullanabileceği ortamları sunması sayesinde kişiler ilgili internet sayfalarında olumlu olumsuz tüm değerlendirmeleri okumak ve parasını harcayacağı işletmeyi bunun ışığında seçebilmek imkanına sahiptir. Bu nedenle sadece Alaçatı’da değil her yerde ’fahiş fiyat’ uygulaması şikayetlerini almış işletmelere gitmek ya da gitmemek doğrudan tüketicinin kendi bilinçli kararı olmalıdır. Tüketicilerin olumlu/olumsuz deneyimlerini bu ortamlarda paylaşmaları teşvik edilmelidir."
Araştırma yapılacak
Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu, Alaçatı’yı seven ehil kişilerin gayretleriyle, profesyonelce yürütülecek bir araştırma başlatılacağını da belirterek, "Bu araştırmada, 2020’de nasıl bir Alaçatı istendiği araştırılacak. Araştırma sonuçları, turizm faaliyetlerimizi ele alışımızda bizlere gerçekçi ve tüketici bazlı bilgiler vereceği için olumlu yönlendirmeler yapılabilecektir. Alaçatı’yı bugünkü haline getiren korumacı turizm anlayışının sürdürülebilmesi çok önemlidir. Alaçatı özelinde değinmek gerekirse, Alaçatı’nın sokakları, taş evleri, genel mimari dokusu, yerel lezzetleri, halkının konukseverliğini kendi işletmesinin öncelikleri arasında görenler ve bu nedenle Alaçatı’ya uzun vadeli yatırım yapmış girişimciler ile bu konulara duyarsız olanlar arasında çok doğaldır ki bir kalite ve anlayış farkı olacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.