Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaçatı Dar Geldi

7. Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü gününde Alaçatı’yı binlerce araçla gelen 20 bini aşkın insan tıka basa doldurdu.Çeşme otobanında bile sıkışıklığa neden olan yüzlerce tur otobüsü ve binlerce araçla Çeşme ve Alaçatı’ya...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7. Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü gününde Alaçatı’yı binlerce araçla gelen 20 bini aşkın insan tıka basa doldurdu.
Çeşme otobanında bile sıkışıklığa neden olan yüzlerce tur otobüsü ve binlerce araçla Çeşme ve Alaçatı’ya gelen festival ziyaretçileri izdihama neden oldu.
Ot Festivali nedeniyle Çeşme’de bütün oteller günler öncesinden dolarken, Türkiye’nin birçok kentinden de Ot Festivali için özel günübirlik turlar düzenlendi. Günübirlik tur otobüsleri ile sabahın erken saatinde, yüzlerce tur otobüsü ile Çeşme’ye gelen ziyaretçiler, Çeşme çarşısında, cafe ve restoranlarda yaz doluluğu yaşattı.
Ot Festivali bereketi, sadece Alaçatı’da değil, Çeşme merkezi, Ilıca ve hatta Ildır Mahallesinde dahi hissedildi. Tur otobüsleri ile gelen ziyaretçiler, Alaçatı dışında da Çeşme’nin gezilip görülmesi gereken yerlerini ziyaret ederek, esnafın yüzünü güldürdüler.
Festivalde en renkli görüntüler ise kortej yürüyüşü sırasında gerçekleşti. Saat 13.00’de Alaçatı Postanesi’nin önünden başlayan kortej yürüyüşünde tam bir izdiham yaşandı. Yöresel giysiler kızların renklendirdiği kortej yürüyüşüne Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de katıldı. Kortejin en başında ise Çeşme’nin simgelerinden birisi olan "Sakız Koçu" yer aldı. Alaçatı sokaklarını dolaşan kortej, ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekerken, insanlar korteji fotoğraflamak için yarıştılar.
Bir süt firmasının inek kostümü giymiş orkestrası da Alaçatı sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Ziyaretçiler, orkestraya oldukça ilgi gösterdiler.
Yoğun kalabalık ve ilgi nedeniyle saatler süren kortej yürüyüşünün ardından bir açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Yedincisini yaptığımız Alaçatı Ot Festivali, gerçekten dolu dolu yaşanıyor. Ciddi bir katılım var. İnsanların sorunlardan sıkıldığı, suratların asıldığı bir dönemde Alaçatı’da dört gün boyunca biraz da olsa nefes alabildiler. Bu kadar kalabalığın nasıl kol kola olabildiğini, kardeşçe, birbirlerine gülümseyerek dolaştıklarını hep beraber görüyoruz. Bu güzel kalabalıktan da çok mutluyuz" dedi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da yaptığı açıklamada, "Dört gün boyunca Alaçatı Ot Festivali nedeniyle sadece Alaçatı’da değil, Çeşme’de ve Urla’da da esnafımızın yüzü güldü. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Marka olmak çok önemli. Etkinlikleri dünya çapında tanıtmak çok önemli. Alaçatı bir dünya markası oldu. Esnafımıza ve kentimize katkısı büyük. Ot Festivali nedeniyle ülke içinden ve dışından binlerce insan Alaçatı’ya akın etti. Bu vesile ile esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın yüzleri güldü. Restoranlarımız dolu. Otellerimizde yer yok. Araçlarımız ful dolu çalışıyorlar. Kıraathanelerimiz, cafelerimiz, barlarımız, her taraf dolu. Ben de Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı olarak Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç’ı tebrik etmek için geldim ve korteje katıldım. Esnafımızın memnuniyetini görerek Alaçatı’dan ayrılıyorum" diye konuştu.
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de bir açıklama yaparak, "Birlik başkanımızı Çeşme’de görmekten dolayı çok mutlu olduk. Sağolsun, davetimizi kırmadı ve Alaçatı Ot Festivali’ne gelerek bizi onurlandırdı. Çeşme esnaf ve sanatkarları adına kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Alaçatı Ot Festivali nedeniyle ilçemizi ziyarete gelen binlerce misafirimiz de esnafımızın yüzünün gülmesine sebep olmuştur. Ülkemizde art arda yaşanan sıkıntılar nedeniyle kararan yüzümüz bir nebze de olsa güldü" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.