Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKUT Ve AFAD Kuyuya Düşen İnek İçin Seferber Oldu

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir gönüllüleri ve Afet ve Acil Durum (AFAD) Eskişehir ekibi, Sivrihisar’da su kuyusuna düşen inek için seferber oldu.Edinilen bilgilere göre AKUT ve AFAD ekipleri, Sivrihisar’ın İğdecik mahallesinde 15...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AKUT Ve AFAD Kuyuya Düşen İnek İçin Seferber Oldu
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir gönüllüleri ve Afet ve Acil Durum (AFAD) Eskişehir ekibi, Sivrihisar’da su kuyusuna düşen inek için seferber oldu.
Edinilen bilgilere göre AKUT ve AFAD ekipleri, Sivrihisar’ın İğdecik mahallesinde 15 metre derinliğinde kullanılmayan bir su kuyusuna ineğin düştüğü bilgisini aldı. AFAD’dan iki, AKUT’dan dört gönüllünün katıldığı kurtarma operasyonunda, ekipler kısa sürede olay yerine intikal etti. Ekipler, kullanılmadığı için üzeri tahtalarla kapatılmış olan su kuyusuna, ineğin üzerinde dolaşırken tahtaların kırılması sonucu düştüğünü belirledi. Düşen ineği kurtarmak için çalışmalara başlayan ekipler, kuyu yakınlarına araç ve vinç girmediği için makara sistemi kurdu.
OPERASYON 4 SAAT SÜRDÜ
Kurulan makara istemi ile kuyuya inen AKUT gönüllüsü tarafından hayvanın sağlık durumu kontrol edildi. İp teknikleri kullanılarak kurulan makara sistemine bağlanan inek, 4 saat süren zorlu operasyon sonucunda kurtarıldı. Veteriner kontrollerinden geçirilen inek, sahibine canlı bir şekilde teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.