Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akşener: "Bozdağ Korktuk Sanmasın"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener, Yargıtay’a seslenerek, "Derhal bu kaosu, hukuksuzluğu gidermelisiniz" dedi.Akşener, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi önünde konuştu. Akşener, partililerin "Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Meral Akşener, Yargıtay’a seslenerek, "Derhal bu kaosu, hukuksuzluğu gidermelisiniz" dedi.
Akşener, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi önünde konuştu. Akşener, partililerin "Başbakan Meral" sloganları eşliğinde seçim otobüsünün üzerine çıktı. Akşener, partililere hitaben yaptığı konuşmada, "Sanmasın Bekir Bozdağ biz korktuk, sanmasın AKP, sanmasın iktidar, sanmasın saray Milliyetçi Hareket Partililer, ülkücüler vazgeçti. Bizim onlara elimiz kalkmaz. Biz bu ülkede Anadolu çocuklarına hiç el kaldırmadık" dedi.
Akşener, bütün hukuksuzlukları tespit ettirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün yanlışlıkları tespit ettirdik. Saat 7’den beri herkes burada. En temel ihtiyaçlarını giderecek yol yok. Onun için şimdilik hepimiz evlerimize gidiyoruz. Burada kendini güçlü hissedenlere söylüyorum; ne yaparsanız yapın ülkücü hareketi engelleyemeyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın, milli idarenin yürüyüşüne dönen, ’adalet istiyoruz’ diyenlerin yolculuğunun en güçlü sesi olan millet hareketinin, milli irade hareketinin önüne geçemeyeceksiniz. Önce ülkücü irade karar verdi, şimdi milletimiz karar verdi, Türk milleti karar verdi. O sesi duyduk. Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz."
Akşener, bu yolculuğun devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Önümüze her türlü engel çıkarıldı, hiç edebimizi bozmadık, hiç nezaketimizi, zarafetimizi bozmadık. Ama bir başka tiyatroyu bugün hep beraber Türk milletinin önüne getirdik. Adalet ve Kalkınma Partisinin Başbakanı bir saatte değiştiren irade, iki saatte kongreyi yapma kararı alan irade, Milliyetçi Hareket Partisinin kongresini, kurultayını yaptırmamak için her türlü hukuksuzluğu, her türlü demokrasi dışı davranışı sergiledi. Beklediler ki, ülkücüler öfkelidir, öfkelerine yenilirler, bizde avuçlarımızı ovuştururuz. Bugün gelinen noktada anladık ki, Milliyetçi Hareket Partisinin kurultayı iç işi değilmiş, Türkiye’nin kirli düzeninin devam etmesi için, haksızlıkların devam etmesi için, hukuksuzlukların devam etmesi için değil o kilit taşını meğer biz çekiyormuşuz. Ülkücüler bir irade ortaya koydu. ’Çatlasanız da, patlasanız da biz o taşı çekeceğiz’ dediler. Bir şey değişecek, her şey değişecek. Anladık ki, kurultayımız olacak. Bu ülkede her şey değişecek."
Yargıtay’a seslenen Akşener, şunları söyledi: "Bu kaosun sorumlusu sizsiniz. Bu hukuksuzluğun sorumlusu sizsiniz. Kongremizin bu hale gelmesinde o sorumluluğu taşımalısınız. Derhal bu kaosu, yanlışlığı, hukuksuzluğu gidermelisiniz. Eğer adalet anlayışı bu ülkede yüzde 24’e düşmüşse, yargıçlarımızın, hakimlerimizin, hukuk adamlarımızın bu yanlışlığı, algıyı düzeltmeleri için yapma mecburiyetleri var. Bu kongremizin, hakkımızın sonuna kadar takipçisi olacağız. Ne yaparsanız yapın, kimle işbirliği yaparsanız yapın Milliyetçi Hareket Partisini, AKP ve sarayın arka bahçesi yaptırmayacağız."
Akşener, partililere seslenerek, herkesin geldiği şehre geri dönmesini istedi. Partililer, "Dik dur eğilme Bozkurtlar seninle", "Başbakan Meral" sloganları attı. Akşener, "Bahçeli istifa" tezahüratları üzerine "Yapmayın" diyerek susturmaya çalıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.