Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaraylı Şehit Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli Tabur Komutanlığı’na bağlı üs bölgesine PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş İsmail Yüksel’in cenazesi memleketi Aksaray’da...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli Tabur Komutanlığı’na bağlı üs bölgesine PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Uzman Çavuş İsmail Yüksel’in cenazesi memleketi Aksaray’da toprağa verildi.
Şehit Uzman Çavuş İsmail Yüksel’in cenazesi, gece yarısı Nevşehir Havaalanına oradan da Aksaray’ın Ağaçören ilçesine, bugün öğle saatlerinde de Fatih Camii’ne getirildi. Şehidin tabutunu gören anne Bahriye, Baba Ramazan Yüksel ve şehidin kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit İsmail Yüksel’in aynı timde görev yaptığı silah arkadaşları da camiye gelerek Yüksel’in anne ve babasının ellerini öptü. Şehit oğlunun silah arkadaşlarını gören anne Bahriye Yüksel, gözyaşlarıyla askerlere sarıldı.
"BUNDAN SONRA BİZ DE SENİN EVLADINIZ"
Uzman Çavuş İsmail Yüksel’in silah arkadaşları anne Bahriye Yüksel’i, "Bundan sonra biz de senin evladınız" diyerek teselli etmeye çalıştı.
Cenaze namazı öncesi şehidin annesi, babası ve kardeşleri Türk bayrağı ile sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehidin kız kardeşlerine 112 acil yardım ekiplerince müdahale edildi.
Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit İsmail Yüksel’in cenazesi, namazın ardından helallik alınmak üzere baba evine getirildi. Yüksel’in cenazesi, daha sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.
Şehidin cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Vali Vekili Armağan Önal, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, oda başkanları, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.