Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray’da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Türkiye’de dün gece yapılan darbe girişiminde şehit olan 161 kişi için Aksaray’da gıyabi cenaze namazı kılındı.Ulu Cami’de binlerce vatandaş ikindi namazını kıldıktan sonra cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Türkiye’de dün gece yapılan darbe girişiminde şehit olan 161 kişi için Aksaray’da gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ulu Cami’de binlerce vatandaş ikindi namazını kıldıktan sonra cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kıldı. Gıyabi cenaze namazı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve sivil toplum örgütü başkanları ve vatandaşların katılımıyla Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından kıldırıldı. Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Bal, “Her hayırda bir şer, her şerde de bir hayır vardır. İnşallah ülke olarak, millet, devlet olarak ve Müslümanlar olarak daha güçlü, daha birlik ve beraberlik şuurunu elde etmiş olarak yeniden şahlanacağız. Türkiye’mizdeki güzel insanların şu mesajı verdiğini gördük. Burası Suriye olmayacak. Burası Mısır, Irak, Libya, Sudan olmayacak inşallah. Ben bunu Aksaray’ımızda gördüm. Bunu bütün Türkiye’mizde gördüm. Hakikaten o duygularla yüreğimiz coştu, bir duygu seli haline geldi, ellerimizi semaya açtık ve Rabbimize yalvardık. Bu yapılan kalkışma ümmete yapılan bir kalkışmadır. Bu yapılan zulüm, zalimlik zannetmeyin ki, şuydu, buydu. Hayır, müslümanların yegane umudu olan ülkemizdeki dirilişin, şahlanışın, yeniden ayağa kalkışın engellenmesi için yapılan bir kalkışmaydı. Elhamdülillah, Rabbime binlerce kez şükürler olsun dün gece biz millet olarak o birlik ve beraberliği gösterdik, sağladık ve bütün dünyaya şu mesajı verdik. Bizi yıkamayacaksınız, şahlanışımızı durduramayacaksınız. İnşallah bu millet ecdadı gibi yeniden bütün insanlığa, bütün dünyaya adaleti, insanlığı, hakkı ve hukuku gerçek medeniyeti bir defa daha gösterecek. Benim ümidim budur” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından binlerce Aksaraylı Ulu Cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından İl Müftüsü Bal’ın duası ile birlikte eller semaya açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.