Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray’da Çiftçiler Yağmur Duası Yaptı

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da, kuraklıkla mücadele eden üreticiler yağmur duasına çıktı.Tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu ve İç Anadolu Bölgesinin en az yağış alan...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da, kuraklıkla mücadele eden üreticiler yağmur duasına çıktı.
Tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu ve İç Anadolu Bölgesinin en az yağış alan illerinden biri olan Aksaray’da kuraklıkla mücadele eden çiftçiler yağmur duasına çıktı. Merkeze bağlı Taşpınar beldesinde gerçekleştirilen yağmur duasına Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve çok sayıda çiftçi katıldı. Taşpınar beldesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yağmur duası İl Müftülüğü din görevlileri tarafından yapıldı. Öğle namazı öncesi sosyal tesislerde çiftçilerle bir araya gelen din görevlileri, önce vaaz verdi sonra da üreticiler ile birlikte yağmur duası yaptı.
Yapılan duanın ardından bir açıklama yapan Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, “Bugün kasabamızda bir yağmur duası yaptık. Bilindiği gibi son dönemlerde ilimiz ve ülkemiz hava şartları kurak olarak geçiyor. Çiftçilerimiz ve bütün canlılar için, doğanın dengesi için bu mevsimlerin yağışlı geçmesi lazım. Bundan dolayı din görevlilerimiz öncülüğünde vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz ile birlikte yağmur duası yaptık. İnşallah dualarımız kabul olur” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray’ın İç Anadolu Bölgesinin en az yağış alan illerden birisi olduğunu belirterek, “Bugün Taşpınar kasabamızda yağmur duası yaptık. Elbette yer gök dualar üzerine. İç Anadolu Bölgesinin en kurak ili Aksaray. İlimizin en kurak beldesi Taşpınar’dır. Taşpınar’daki insanlarımız bu kuraklıktan ciddi anlamda mağdur. Allah hocalarımızdan, belediye başkanımızdan binlerce kez razı olsun ki, bugün burada topluca yağmur duası yaptık. İnşallah Allah’ım kabul eder, bereketimiz artar. İnşallah yağmurumuz bol olur, ürünlerimiz bereketli olur” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.