Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray’da başkanlık sistemi anketi

Aksaray’da bir dernek tarafından başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili anket çalışması yapıyor.10 anketörün yapacak olduğu anket çalışması yaklaşık bir hafta sürerek ve 700 kişinin görüşleri toplanacak.Anketi yapacak Sosyoloji...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da bir dernek tarafından başkanlık sistemi ve yeni anayasayla ilgili anket çalışması yapıyor.
10 anketörün yapacak olduğu anket çalışması yaklaşık bir hafta sürerek ve 700 kişinin görüşleri toplanacak.
Anketi yapacak Sosyoloji Derneği’nin başkanı Kemal Layık, amaçlarının ülkeyi yakından ilgilendiren konular hakkında araştırmalar yaparak sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olduğunu söyledi. Layık, "Ülke genelinde yoğun bir gündem var. Başkanlık ve yeni anayasa gündemi. Bu konuyla ilgili birçok ilde anketler yapıldı. Ancak Aksaray’da kamuoyuyla paylaşacak bir araştırma yok. Bizde vatandaşlarımızın görüşlerini öğrenmek için bir anket çalışması yapıyoruz. Anket çalışması yaklaşık bir hafta sürecek. 700 kişiyle anket çalışması yapılacak. 10 tane anketörümüzü Aksaray’ın çeşitli yerlerinde katılımın yoğun olduğu bölgelerde anket çalışması yapıyorlar. Bir hafta sonra anketimiz sona erecek” dedi.
Anket çalışmasına katılan Hanifi Alkan, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Başkanlık sistemi Cumhurbaşkanımızın dediği gibi üst lige çıkacağız. Başkanlık sisteminin artık gelmesi lazım. Bu kaostan çıkmamız için. Bunun içinde tek bir kişiye bağlı olmamız şart” diye konuştu.
Mehmet Altan ise , "Onaylıyorum. Türkiye için hayırlı olsun. Memleketimiz için evet diyeceğim. Daha iyi olur” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.