Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray’da "81 İlde Kitap Okuyoruz" Etkinliği

Aksaray’da, "81 İlde Kitap Okuyoruz" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.Kütüphane Haftası kapsamında topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, farkındalık oluşturmak için ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da, "81 İlde Kitap Okuyoruz" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Kütüphane Haftası kapsamında topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, farkındalık oluşturmak için ‘81 İlde Kitap Okuyoruz’ projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Aksaray Ulu Cami bahçesinde düzenlenen etkinliğe öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Aksaray İl Halk Kütüphanesi Müdürü Çağatay Van, “Kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekmek, halk kütüphaneleri işlevleri noktasında bulundukları yerelde, duyarlılık amacıyla, her yıl düzenlenen Kütüphaneler Haftasının 52.’sini kutluyoruz. Aksaray İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneğinin eş güdümüyle tüm Türkiye’de aynı anda, aynı saatte 81 ilde kitap okuma etkinliği düzenliyoruz” diye konuştu.
Okuma etkinliğine katılan Aksaray Ticaret Meslek Lisesi Öğrencisi Mustafa Cöne ise şunları söyledi: “Buraya kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, herkese örnek olmak için geldik. Böyle bir uygulamada yer aldığım için mutluyum. Kitap okumak insana kendi duygularını ifade etmek için en önemli etkendir.”
Kitap okuyan öğrenciler okuma alışkanlıklarını geliştirmek için çok kitap okuduklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.