Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray’da 21 kadın süt sığırı yetiştiricisi belgesi aldı

Aksaray’da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR işbirliğinde düzenlenen süt sığırı yetiştiricisi kursunu başarıyla tamamlayan 21 kadın kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Aksaray’da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR işbirliğinde düzenlenen süt sığırı yetiştiricisi kursunu başarıyla tamamlayan 21 kadın kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Sertifika dağıtım törenine katılan Aksaray Valisi Aykut Pekmez, kadınların üretim ve istihdama katılması yönündeki çalışmaların önemini belirtti. Gıda üretimine dikkat çeken Vali Pekmez, “Nüfusumuz artıyor ama çiftçimiz azalıyor, tarım ürünleri üretimimiz azalıyor. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda gıda yeterliliği noktasında dünya büyük sıkıntı çekecek. O nedenle gıdamızı üretirken kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmamız gerekiyor” dedi.

Aksaray’ın hayvancılıkta önemli bir yerde bulunduğunu ifade eden Vali Pekmez, özelikle süt üretiminde yıllık 360 bin ton civarı üretimle Türkiye genelinde Aksaray’ın 12. sırada olduğunu belirtti. Mevcut potansiyeli daha da arttırmak, süt üretimini daha verimli hale getirmek için düzenlenen eğitim programlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Pekmez, kadınların bu konuya gösterdiği ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

"Üretimi daha verimli hale getirmek için eğitim programları devam edecek"

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ise, verimliliğin artması için çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, “Üreticilerimizin daha kaliteli süt üretmesi için, bilinçli bir şekilde hayvancılık yapması için biz üreticilerimize Tarım Müdürlüğümüz, İŞ-KUR ve Damızlık Birliği aracılığıyla böyle bir eğitim çalışması yaptık. İnşallah sizler de bu konuda memnun kalmışsınızdır. Hep birlikte yine bu çalışmalara, eğitimlere devam etmeyi düşünüyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İŞ-KUR Müdürü Mahmut Akkuş ise, “Bundan sonra da gerek Cumhurbaşkanımızın talimatları, kırsal kesimdeki kadınların da iş hayatına dahil olmaları yönünde ilimizde sayın valimizin talimatları doğrultusunda İncesu başta olmak üzere diğer köylerimizde, kırsal kesimde bilhassa kadınlarımızın ve gençlerimizin hem istihdama katılmaları, hem mesleki eğitimlerinin ve girişimci yönlerinin ön kısma çıkması noktasında kurslarımızı düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursa katılan kadın kursiyerlere sertifikaları Vali Aykut Pekmez, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Çalışma ve İŞ-KUR Müdürü Mahmut Akkuş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı ve diğer davetliler tarafından verildi. Programın ardından köy muhtarı Hasan Uygur ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Pekmez, İncesu köyünün sorunları hakkında bilgi aldı. Vatandaşlar, daha önce birçok trafik kazasının yaşandığı E-90 karayolu İncesu-Armutlu köyü yol ayrımında yapılan düzenleme nedeniyle Vali Aykut Pekmez’e teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.