Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray UMKE İzmir’in yaralarını sarmak için yola çıktı

AKSARAY ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE) ÖZEL EKİP VE DONANIMLI ARAÇLARLA İZMİR'DE MEYDANA GELEN 6,6 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME MÜDAHALE ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTI.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2020 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2020 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray UMKE İzmir’in yaralarını sarmak için yola çıktı

Aksaray Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) özel ekip ve donanımlı araçlarla İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme müdahale etmek için yola çıktı.

Hacılar Harmanı Mahallesi’nde bulunan 1 Nolu 112 İstasyonu’nda 1 tane tam donanımlı kurtarma aracı ve 1 tane donanımlı ambulansı hazırlayan UMKE ekipleri, Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda merkez üssü Ege Denizi olan İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde kurtarma çalışması yapmak için yola çıktı. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Can Cansızlar nezaretinde kurulan 8 kişilik özel ekip 3 paramedik, 3 şoför ve 2 sağlık personeli tarafından oluşturuldu. Tam donanımlı araçlara arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan malzemelerin yanı sıra, paramedik müdahale ekipmanları, sağlık setleri, acil müdahale ekipmanları ve UMKE ekiplerinin müdahaleler esnasında kullanacakları ekipmanlar yerleştirildi. Aynı zamanda da gerektiğinde UMKE ekiplerinin merkez oluşturabilmesi için büyük çadırlar ambulansa yerleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.