Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akkuyu’da bilirkişi incelemede, çevreciler eylemde

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin olumlu ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nun iptali için açılan davada, Danıştay tarafından görevlendirilen 15 kişilik Bilirkişi...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin olumlu ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nun iptali için açılan davada, Danıştay tarafından görevlendirilen 15 kişilik Bilirkişi Heyeti’nin santraldeki incelemeleri sürüyor. Heyetle birlikte davacı taraflar da santrale alınırken, Türkiye’nin dört bir yanından Akkuyu’ya gelen nükleer karşıtları ise kapıda eylem yapıyor.
Bilirkişi inceleme yaparken Mersin ve Silifke ilçesinden otobüslerle santralin bulunduğu alana gelen Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ile Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyesi yaklaşık 300 çevreci, üst aramasının ardından santral girişinin olduğu alana alındı. Jandarma geniş güvenlik önlemi alırken, eylemciler de "Nükleer santral istemiyoruz", "Nükleere inat yaşasın hayat" sloganları attı.
İçeriye alınmadıkları için tepki gösteren eylemciler, dakikalarca kapıyı tekmeleyip yumruklayarak ses çıkardı. CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak da eylemcilerin yanına gelerek sakin olmalarını istedi.
Santral kapısının önündeki asfalta yatan bir eylemci, boynuna ’Ölüm fermanı Akkuyu’ yazılı bir döviz astı. Bir süre yerde yatarak nükleer santrali protesto eden eylemci, "Nükleer ile ölmek istemiyorum" sloganları attı.
Türkiye Barolar Birliği Komisyon Üyesi ve Mersin Barolar Birliği Çevre Komisyon Başkanı Sevim Küçük yaptığı açıklamada, “Akkuyu Nükleer Santrali hakkında verilen ÇED olumlu kararının iptali ile ilgili keşif yapılacak. Keşif heyeti gelerek içeri girecek. Bizler de içeriye gireceğiz. Yaklaşık 250 kişiye yakın kurum ve yurttaşların açtığı dava söz konusu. Keşif bütün gün sürecek. Keşfin sonucunda ise bizler her zaman olumlu düşünüyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.