Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akkuyu Nükleer Santrali’nde Bilirkişi Heyeti’nin incelemesi başladı

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin olumlu ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nun iptali için açılan davada, Danıştay tarafından görevlendirilen 15 kişilik Bilirkişi...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akkuyu Nükleer Santrali’nde Bilirkişi Heyeti’nin incelemesi başladı
Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin olumlu ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nun iptali için açılan davada, Danıştay tarafından görevlendirilen 15 kişilik Bilirkişi Heyeti’nin santraldeki incelemeleri başladı. Heyetle birlikte davacı taraflar da santrale alınırken, Türkiye’nin dört bir yanından Akkuyu’ya gelen nükleer karşıtları ise kapıda eylem yapıyor.
Akkuyu Nükleer Santrali’nde bugün yeni bir adım daha atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olumlu ÇED Raporu’nun iptali için başta nükleer karşıtları olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri, çevre dernekleri, siyasi partiler ve baroların açtığı davada, Danıştay’ın görevlendirdiği Bilirkişi Heyeti, davacı taraflarla birlikte nükleer santral sahasında incelemelerine başladı. Sabah saat 10.00 sıralarında santral sahasına giren heyetin incelemeleri sürerken, aralarında CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Hüseyin Çamak ile Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri ve çevre derneklerinin temsilcilerinin de bulunduğu kalabalık bir davacı grubu da heyetle birlikte içeriye alındı.
Öte yandan, başta Mersin olmak üzere ikinci nükleer santralin kurulmasının planlandığı Sinop ile İstanbul, İzmir, Artvin gibi birçok kentten nükleer karşıtları da sabahın erken saatlerinden itibaren Akkuyu Nükleer Santrali sahasının giriş kapısı önünde toplandı. Burada kapıya ‘Nükleer Santral İstemiyoruz’ pankartları asan, ellerinde dövizlerle sloganlar atan çevrecilerin bir araya giriş kapısını yumruklayarak içeriye girmek istemeleri kısa süreli bir tartışma yaşanmasına neden oldu. Tartışma araya girenlerin çevrecileri sakinleştirmesiyle sona ererken, nükleer karşıtlarının kapı önünde bekleyişleri de sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.