Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı tahtası olmayan derslik kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçi ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, şu anda 463 bin derslikte etkileşimli tahta olduğunu, önümüzdeki yıl 200 bin akıllı tahtayı da monte edip yüzde 100’e ulaşacaklarını söyledi.Fatih...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akıllı tahtası olmayan derslik kalmayacak
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçi ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, şu anda 463 bin derslikte etkileşimli tahta olduğunu, önümüzdeki yıl 200 bin akıllı tahtayı da monte edip yüzde 100’e ulaşacaklarını söyledi.
Fatih Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı’ Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Cunda Oteli’nde başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilikçi ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, AB’deki krizin ardından Avrupa Ülkelerinin AR-GE çalışmalarına kaynak ayırmaktan vazgeçtiğini söyledi.
Yaşlı bir nüfuslara sahip AB ülkelerinin sömürge kaynaklarıyla ayakta durmaya çalıştığını savunan Bilal Tırnakçı, “Ama ülkemizde genç ve dinamik bir nüfus var. Birde son 15 yılda biz gizli bir devrime imza attık. Biz sürekli AR-GE ve teknolojiye yatırım yaptık. Bunu çok abartmadan ve dillendirmeden yaptık. Ama geldiğimiz noktada 463 bin dersliğimizde etkileşimli tahtalarımız var. Artık çocuklarımız direkt teknoloji ile muhatap hale geldiler. Önümüzdeki yıl içerisinden 200 bin tahtayı dersliklere monte ettiğimizde, Türkiye dersliklerin tamamında yüzde 100 etkileşimli tahtaya ulaşmış olacaktır. Bu Fatih Projesi’nin bir unsurudur. Birde sınıflarımıza internet ve tesisat anlamında ulaşım için alt yapılarımız var. Bu çalışmalarımızda hızla ilerliyor. Bunlarında dışında Fatih Projesi’nin en önemli 3. ayağı ise; Eğitim Bilişim Ağı (EBA) hem bizim için, hem çocuklarımız hem de geleceğimiz için çok önemlidir. Burada sürekli bir dinamizm var. Şu anda 1 milyona yakın içeriğimiz var. Görselimiz var, videolarımız var, kitaplarımız var. Ses dosyalarımız var. Bu anlamda çocuklarımıza ve okullarımıza hizmet veriyoruz. Sürekli güncellenen, sürekli gelişen müfredata paralel olarak güncellediğimiz bir yapıdır bu. Talim Terbiye Kurulu, yapıyı güncelledikçe biz EBA’yı güncelliyoruz. Beraberinde daha verimli nasıl olabiliriz? Çocuklarımıza daha çabuk nasıl ulaşabiliriz. Bunun çabası içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemlerde internet ağı kuramadığımız ama EBA’yı kuracağımız yerlerde, EBA’yı tahtalarımıza yüklü olarak göndereceğiz ve zaman zaman güncellemeleri ADSL üzerinden yapacağız. Hedefimiz, fırsatlar eşitliğidir. Fatih Projesi’nin bir diğer tanımı da budur. En ücra köyümüzdeki öğretmenimizle, en metropol kentteki öğretmenimiz ve öğrencimizin aynı kalitede eğitim hizmeti alabilmesini amaçlıyoruz” dedi.
Çalıtayda; Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı ve Bölüm Başkanları ile yapılan toplantılar sonucunda, Ortaöğretim Matematik ve Kimya Eğitimi alanlarında seçmeli ders olarak Fatih Projesi-EBA Seçmeli dersinin konulması kararlaştırıldığı öğrenildi.
Seçmeli dersin içeriğinin belirlenerek, geliştirilmesi ve diğer üniversitelerin eğitim fakültelerinin programlarına eklenmesi amacıyla yapılacak olan Fatih Projesi EBA Seçmeli Ders müfredat belirleme çalıştayına bakanlık düzeyinde uzman personelin katılımının sağlandığı belirtildi.
2 gün sürecek olan çalıştaya; Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimleri Daire Başkanı Mehmet Rüşen, İdari ve Mali İşler Başkanı Eyyüp Tanyıldız, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Eğitim Üyesi Prof. Dr. Canan Nakiboğlu, Prof. Dr Hülya Gür, Yrd. Doç Dr. Mehmet Emin Korkusuz, Yrd. Doç. Dr. Filiz Tuba Dikkartın Övez, Araştırma Görevlisi Mevhibe Kavak Demir’in yanı sıra il genelindeki Fatih Projesi sorumlusu öğretmenler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.