Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı Şehirlerde Veriler Hızla Okunup Bilgi Merkezlerine Aktarılacak

4’üncü Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 20 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Her geçen gün artan enerji ihtiyacı, kayıpların azaltılma gerekliliği ve mevcut tesislerdeki üretim limitinin akıllı şebekelere...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4’üncü Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 20 Nisan Çarşamba günü başlıyor. Her geçen gün artan enerji ihtiyacı, kayıpların azaltılma gerekliliği ve mevcut tesislerdeki üretim limitinin akıllı şebekelere geçirilmesi konularının ele alınacağı fuarın bu yılki teması “Akıllı Şebekelerin Yol Haritası” olacak.
Akıllanan şehirler yönetim elastikiyetine kavuşuyor. Rutin hizmetlerin aksamadan devamı sağlanırken acil durumlarda yönetim elastikiyeti ile sahip olunan kaynaklar daha akıllı kullanılırken, kriz durumlarında hasarın en aza inmesi de sağlanacak. Böylece akıllı şehirler enerjiyi doğru yerde ve doğru biçimde kullanacak. Hane ve işletmelerin tüketimleri daha doğru okunup fatura edilecek.
20 Nisan Çarşamba günü "Akıllı Şebekelerin Yol Haritası" temasıyla gerçekleştirilecek 4’üncü Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda kayıpların azaltılma gerekliliği ve mevcut tesislerdeki üretim limitinin akıllı şebekelere geçirilmesi konuları masaya yatırılacak.
"AKILLI ŞEHİRLERDE OLASI TEHLİKELER DAHA ESNEK VE HIZLI YÖNETİLEBİLECEK"
Depart Satış Direktörü Ahmet Sinan Ekinci, şehirlerde akıllı şebekelerin gittikçe artacağını, bu artışla birlikte elde edilen verinin nasıl kullanılacağı ve güvenliğin nasıl sağlanacağı noktasında daha fazla çözüm ve uygulamaya ihtiyaç duyulacağını söyledi. Ahmet Sinan Ekinci şehirlerin daha da akıllanacağını işaret ederken, kriz durumlarının daha rahat yönetileceğine de dikkat çekti. Ekinci, “Etrafımızı saran dijital ağlar sayesinde hızla büyüyen hacimde veri toplamak mümkün. Asıl sorun bunların doğru yazılımlarla okunup kayıt altına alınması, akıllı şehir merkezlerinde işlenmesi, binlerce sensörden gelen veriler günlük yaşam güvenliğini arttırırken, yeni iletişim teknolojileri kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaş arasındaki koordinasyonu da arttıracak. Toplumun bilgilendirilmesi gereken durumlarda insanlara, kurumlara hızla ve aynı anda ulaşmak mümkün olacak. Bu yazılımlar, şehrin sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde kullanmasına imkan sağlarken, kriz durumundaki hasarları da en aza indirecek. Anlık gelişmelere uyum sağlayan, yönetim elastikiyeti kazanmış Akıllı Şehirlerde olası tüm tehlikeler daha esnek ve hızlı yönetilebilecek. Biz Depart olarak Türkiye’deki elektrik dağıtım kurumlarına hizmet veren, dağıtım firmalarının el terminali ve yazılım uygulamada çözüm ortağı bir firma olarak doğru veri okuyup firma merkezlerine iletiyoruz. Gelecekte, akıllı şehirlerin enerji kaybına tahammülü olmayacağını ve bunu en aza indiren sistem ve yazılım uygulamaların artarak yayılacağını düşünüyoruz” dedi.
Akıllı Şehirlerde en fazla kullanılan uygulamaların yüzde 25 ile endüstriyel otomasyon olduğuna dikkat çeken Ekinci, bu sektörün son 5 yılda liderliği hiçbir sektöre kaptırmadığının da altını çizdi. Ekinci, “Bu sektörü güç kaynakları, güvenlik ve eğitim takip ediyor. Özellikle güvenlik alanındaki talep oldukça dikkate değer bir artış gösteriyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.