Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı Şehir için ilk adım Esenler’de atıldı

Türkiye’de farklı kurumlar tarafından yürütülen akıllı şehir çalışmalarının tek elden yürütülmesi amacıyla başlatılan Akıllı Şehirler Projesi’nin ilk toplantısı Esenler’de yapıldı. Toplantıya, Aselsan’ın akıllı şehirler üzerine özgün ve yerli çözümler üreten UGES Projesi damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye’de farklı kurumlar tarafından yürütülen akıllı şehir çalışmalarının tek elden yürütülmesi amacıyla başlatılan Akıllı Şehirler Projesi’nin ilk toplantısı Esenler’de yapıldı. Toplantıya, Aselsan’ın akıllı şehirler üzerine özgün ve yerli çözümler üreten UGES Projesi damga vurdu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde ve Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Akıllı Şehirler Projesi Koordinasyon Toplantısı, projenin paydaş kurumlarını bir araya getirdi. Toplantıya, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Dr. Veli Böke, İBB Akıllı Şehirler Müdürü Mustafa Akyüz, Esenler Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Nuh Dursun Ozan, Aselsan Mühendisleri Ünal Kayaz ve Koray Akçay, Mimar Mühendisler Grubu (MMG) temsilcileri Yavuz Sarı, Yağız Yetkin Azizler ve Betül Maç katıldı.

Koordinasyon Toplantısı’nın açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal yaptı. Kent halkının yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların altı ana başlık altında yürütüldüğüne işaret eden Ünal, akıllı şehir kavramını, sürdürülebilir bir yaşam ve kentleşme için teknolojinin şehirlere uygulanması şeklinde tanımladı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını Akıllı Şehir Projesi bakımından büyük fırsat olarak gören Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Dr. Veli Böke de, "Kamu kurumları birbirini görebiliyor mu? Öncelikle bunu sağlamak gerekiyor ve bu noktadan hareketle tüm birimleri entegre etmeliyiz. Biz bu anlamda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Aselsan’ın çalışmaları hakkında proje paydaşlarına kapsamlı bir sunum yapan Mühendis Ünal Kayaz, akıllı şehir projesinde odak noktasının insan olduğunun altını çizdi. Kayaz, ulaşım, güvenlik,enerji, eğitim ve sağlık gibi beş temel alan üzerinde önemli çalışmaların yapıldığı UGES Projesi kapsamında özgün ve yerli çözümler ürettiklerini söyledi.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Akıllı Şehir Projesi kapsamında Esenler’in pilot bölge olarak belirlendiğini ve askeri alanda kurulacak Yeni Esenler’in akıllı şehir olarak inşa edileceğini ifade etti. Tüm kurumların akıllı şehir üzerine çalışmalar yaptığına dikkat çeken Başkan Göksu, "Bu projenin merkezi yönetim tarafından tek elden yürütülmesini önemsiyoruz. Bu sayede üç önemli kazanım sağlayacağız. Kaynak israfının önlemiş olacağız, kamu hizmetleri bakımından verimlilik sağlamış olacağız ve en önemlisi zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacağız" dedi.

İlk koordinasyon toplantısı sonunda, pilot çalışma alanı olarak belirlenen Esenler’de 0,15 Hektarlık alan için plan çalışması yapılmasına, alt çalışma gruplarının oluşturulmasına, enerji, bina/konut, ulaşım, teknoloji, sağlık, çevre ve altyapı, yönetişim, güvenlik ve mevzuat komisyonlarının kurulmasına ve proje kapsamında yapılacak tüm çalışmalarda yerli ve milli ürünlerden yararlanılmasına karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.